Şêxmeqsûd, Şervan’ı uğurladı

 Şehit Şervan Heleb'in cenaze töreni

Şehit Şervan Heleb'in cenaze töreni

  • Kurdistan’ın dört parçasında 30 yıl boyunca savaşan YPG komutanlarından Şervan Heleb'in cenazesi, Şêxmeqsûd Mahallesi’nde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê’de 10 Ocak’ta geçirdiği kalp krizi sonucunda şehit düşen YPG komutanlarından Şervan Heleb için Halep’te cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Şêxmeqsûd ve Eşrafiyê mahallelerinden binlerce kişinin yanı sıra sivil örgüt üyeleri, siyasi parti temsilcileri, YPJ ve YPG savaşçıları, kadın örgütleri katıldı. Cenaze töreni için tüm iş yerleri ve dükkanlar kapandı. Şêxmeqsud Mahallesi’ndeki Xalid Fecir Hastanesi'nden cenazeyi alan halk, şehitliğe doğru yürüyüşe geçti.

Şehitlikte konuşan YPJ komutanlarından Rojda Efrîn, "Şehit Şervan Kurdistan'ın dört parçasında savaştı, halkı için mücadele etti. Mücadele yolunu biz tamamlayacağız” dedi.

Efrîn-Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Xedîce Îbo ise şunları söyledi: "Şehit Şervan'ın adını andığımızda devrim için verilen mücadele, Şêxmeqsûd ve Eşrafiyê mahalleleri ile Efrîn direnişi aklımıza geliyor. Şehit Şervan 30 yılı aşkın süredir mücadele ediyor. Önder Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesiyle yüzlerce savaşçı yetiştirdi.”

Demokratik Toplum Eğitim ve Öğretim Komisyonu Üyesi Zekiye Mistefa, şehidin mektubunu okuyarak ailesine teslim etti. Şehit Şervan, dua ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi. HALEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.