SİHA'yla mülteci evini vurdu

  •  Türk devletine ait SİHA, Mexmûr'daki bir evi hedef alarak bombaladı. Saldırıda yaralanan ev sahibi Evîzêt Abdullah Abid, şehit düştü.

 

Mexmûr (Şehîd Rustem Cudî) Mülteci Kampı sakinlerinden 6 çocuk babası Evîzêt Abdullah Abid, Türk devletinin dün evini SİHA'yla bombalaması sonucu şehit düştü. KDP Mexmûr İlçe Başkanı Kirmanc Abdullah, saldırının hemen ardından "SİHA’lar, kamptaki PKK noktalarını hedef aldı" açıklamasıyla KDP'nin görevini yerine getirdi. Mexmur halkı şehidi evine akın etti. Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara, "Halkımızın iradesini ve gücünü kırmak için vahşice saldırıyorlar. Onurumuzdan taviz vermeyeceğiz” dedi. 

RojNews'in haberine göre; saat 12.40’da Mexmûr Kampı'ndaki Evîzêt Abdullah Abid'in evi SİHA tarafından hedef alınarak bombalandı. Saldırıda yaralanarak Geyar Hastanesi'ne kaldırılan Evîzêt Abdullah Abid, burada şehit düştü. Türk devletine istihbarat da verdiği bilinen KDP, saldırının hemen ardından devreye girdi. KDP Mexmûr İlçe Başkanı Kirmanc Abdullah, SİHA’ların “PKK noktalarını, kampın 4’üncü semtindeki PKK’lilere ait bir yeri vurduğunu" ileri sürdü, KDP medyası da bunu servis etti. 

Evîzêt Abdullah Abid

Mexmûr halkı vurulan eve akın etti. Saldırının düzenlendiği evin önünde Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara bir açıklama yaptı. Yusuf Kara, şunları söyledi: “Halkımızın iradesini ve gücünü kırmak için vahşice saldırıyorlar. Bizler tüm dünyaya şehidimizi sahipleneceğimizi ve intikamını alacağımızı duyuruyoruz. Bizler onurumuzdan taviz vermeyeceğiz. Kürdistan halkını bu saldırılara karşı çıkmaya çağırıyoruz.”

Bilindiği gibi Mexmûr, BM'nin koruması altında ve Irak'ın sorumluluğunda 12 binden fazla Kuzey Kürdistanlı sivilin yaşadığı bir kamp. Üç yıldan fazladır KDP'nin ambargo uyguladığı kamp, 21 Mayıs, 5 Haziran ve 5 Temmuz’da da SİHA’larla bombalandı. Türk devleti, Kuzey Kürdistan'daki zulmünden kaçanların yaşadığı kampın tasfiye edilmesini istiyor, KDP de bunun için elinden geleni yapıyor.  MEXMÛR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.