SİHA’lara gerilla kalkanı

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Türk devletinin uluslararası alandaki blokajına rağmen gerekli füze sistemini temin ederek Türk devletini dengeleme düzeyine eriştiklerini bildirdi.
  • Merkezi Karargah Komutanlığı, gerillanın SİHA/İHA'ları etkisizleştirme imkanı yakaladığını açıklayarak, 13 Şubat 2023'ten beri 15 adet SİHA/İHA düşürdüklerini, görüntüleri de paylaşacaklarını duyurdu.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Newroz müjdesinin açıkladı. Komutanlık, doğruluğu ispatlanmış taktik açılım, teknik imkan ve yüksek performansla savaşma potansiyeli ve zaferi kesinleştirme kararlılığının çok daha güçlendiğini belirterek, artık gerekli füze sistemine ve SİHA/İHA’ları devre dışı bırakma imkanına sahip olduklarını bildirdi.

Merkezi Karargah Komutanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Kurdistan Özgürlük Mücadelesine her düzeyde saldırılar geliştiren soykırımcı Türk devletinin, Türkiye'nin jeo–stratejik konumunu pazarlayarak bölgesel ve uluslararası güçlerden aldığı siyasi, askeri ve teknik destekle üstünlük sağlamaya çalıştığı hatırlatıldı. AKP–MHP rejiminin Kürt halkını ve Kürt Özgürlük Hareketi’ni dünyadan tecrit ederek, dostlardan mahrum bırakarak sonuca gitmeyi önüne koyduğu anımsatılan açıklamada, “Ne var ki sömürgeci soykırımcı Türk devletinin diğer tüm konularda olduğu gibi bu konuda da halkımızın haklı davası karşısında istediği sonucu tam olarak alamadığı görülmektedir” denildi.

 

 

SİHA’lara çok güveniyorlardı

Türk devletinin geliştirdiği topyekun savaşta en çok bel bağladığı araçların, uluslararası kimi güçlerin yoğun desteğiyle yapımına eriştiği SİHA'lar (Silahlı İnsansız Hava Aracı) olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi: “Tüm ülke sathında bu araçlara dayanarak Kurdistan Özgürlük Gerillası'na ve yurtsever halkımıza dönük saldırılar geliştiren soykırımcı AKP–MHP rejimi, çağın son tekniği olan bu silahla kesin sonuç alacağına inanmıştı. Özellikle bu ölüm makineleriyle başta Başûrê Kurdistan ve Rojava olmak üzere ülkemizin çok çeşitli yerlerinde masum halkımıza dönük onlarca saldırı gerçekleştirmiş, yüzlerce insanımızı katletmiştir.”

Gerilla, SİHA’ları etkisizleştiriyor

Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin bu yönelimlerini her şeyden önce gerçekleştirdiği taktik açılımla karşılayan gerillanın, Başûrê Kurdistan'ı işgal planını bozduğun altı çizilen açıklamada, şu müjdeler verildi:

* Düşmanın, uluslararası alanda da halkımızı tecrit etme bağlamındaki bütün çabalarına rağmen savaş için gerekli füze sistemi temin edilerek Türk devletini dengeleme düzeyine erişildi.

* Kurdistan Özgürlük Gerillası, Türk devleti ve ordusunun çok güvendiği, her tarafta propagandasını yaptığı, ona dayanarak savaş dengesini değiştirmeye çalıştığı, Kurdistan'da her gün suikastlarla katliamlar gerçekleştirdiği SİHA'ları etkisizleştirme imkanını yakaladı.

* Gerilla, 13 Şubat 2023'ten bu yana toplam 15 adet SİHA/İHA’yı düşürdü. İlgili eylemlerin görüntüleri ve belgeleri HPG BİM tarafından paylaşılacaktır. BİM, dün bir kısmını paylaştı.

Yeni bir sürecin başlangıcı

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı açıklamasında, Newroz’la birlikte içine girilen sürecin, Kurdistan halkı için özgürlüğe giden yolda bir çıkış ve “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyasında zirvesel bir düzeyi ifade ettiği belirtilerek, “Bu temelde 2024 Newrozu da yeni bir sürecin başlangıcı olacaktır” denildi. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin daha üst bir aşamada verileceği bu tarihsel süreçte, gerillanın üzerine düşen rolü oynamasını bileceği vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi: “Önder Apo'nun özgürlüğüne kilitlenerek dönemin ruhuna uygun, doğru çizgi rotasında, dönem görevlerini başarıyla yerine getirme yeteneğini gösterecektir. Bugün doğruluğu ispatlanmış taktik açılım ve teknik imkanla; yüksek performansla savaşma potansiyelimiz ve zaferi kesinleştirme kararlılığımız, çok daha güçlenmiştir.” BEHDÎNAN

* * *

Bir yılda düşürülen SİHA/İHA’lar

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, bir yılda etkisizleştilen araçları ve tarihlerini de paylaştı. Şöyle:

* BAYRAKTAR TB2, 13 Şubat 2023’te Garê’de

* BAYRAKTAR TB2, 18 Şubat 2023’te Garê’de

* ANKA, 8 Haziran 2023’te Qendîl’de

* BAYRAKTAR TB2, 14 Haziran 2023’te Qendîl’de

* ANKA, 21 Haziran 2023’te Garê’de

* AKSUNGUR, 22 Haziran 2023’te Qendîl’de

* AKINCI, 5 Temmuz 2023’te Garê’de

* BAYRAKTAR TB2, 8 Temmuz 2023’te Garê’de

* ANKA, 17 Temmuz 2023’te Qendîl’de

* AKINCI, 30 Temmuz 2023’te Qendîl’de

* ANKA, 15 Ağustos 2023’te Şehîd Delîl Batı Zap’ta

* BAYRAKTAR TB2, 5 Kasım 2023’te Zap’ta

* AKSUNGUR, 6 Kasım 2023’te Şehîd Delîl Batı Zap’ta

* BAYRAKTAR TB2, 28 Aralık 2023’te Şehîd Delîl Batı Zap’ta

* ANKA, 1 Mart 2024’te Zap’ta.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.