18 Ekim'den bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanan Amed'in Silvan ilçesinde mahallelere giremeyen polis köşe başlarından mahalleleri tarıyor, evlere bomba atıyor. 

Tekel, Konak ve Mescit mahallelerine girmeye çalışan ancak, halkın direnişi ile engellenen özel harekatçılar dün sabah  mahallelere roket ve bombalarla saldırdı. 

Mescit Mahallesi Azizoğlu Meydanı'nda bulunan üç katlı bir evin üst katına isabet eden bombadan dolayı ev ciddi hasar gördü. Azizoğlu Caddesi üzerinde bulunan bir binaya da bombaların isabet ettiği öğrenildi. Mescit Mahallesi Devrim Caddesi'nde bombanın isabet ettiği evde bir çocuk yaralandı. 

Önceki gün bir polisin öldüğü Konak Mahallesi'ne çok sayıda zırhlı araçla girmeye çalışan özel harekatçılara roketli saldırı düzenlenirken, patlama sonrası polisler mahalleden çekildi.  

Hendekleri kapatmak üzere polisler tarafından getirilen DSİ'ye ait kepçe, yapılan roketatarlı saldırı sonucu kullanılamaz hale geldi. İçinde 2 kişinin öldüğü iddia edilen kepçenin enkazı, Eski Bitlis Caddesi üzerinden vince bağlanarak kaldırıldı. 


 AMED