Sinan Dijwar şehit düştü

Mazlum Koçer - Sinan Dijwar - Ararat Tolhildan

Mazlum Koçer - Sinan Dijwar - Ararat Tolhildan

  • 30 yıllık gerilla Sinan Dijwar, eyalet komutanlığını sürdürdüğü Başûrê Kurdistan'daki Türk saldırısında iki arkadaşıyla birlikte şehadete ulaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Sinan Dijwar ile Mazlum Koçer ve Ararat Tolhildan'ın 10 Mart'taki Türk saldırısında şehit düştüklerini duyurdu.

BİM tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, 30 yılını özgürlük mücadelesine adayan ve eyalet komutanlığı düzeyinde görevler üstlenen Sinan Dijwar'ın (Fehmi Öğmen / Colemêrg) beraberindeki Mazlum Koçer (Mehmet Salih Çakal / Sêrt) ve Ararat Tolhildan (Ahmet Muhammed Alî / Serêkaniyê) ile birlikte gelişen şehadetinin ağır kayıp olduğu vurgulandı. Bütün yaşamlarını Kürt halkının özgür bir gelecek sahibi olması için hesapsızca adayan ve tereddütsüzce mücadele eden üç şehidin intikamlarının alınacağı belirtilen açıklamada, ailelerine ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı dilendi.

BİM, açıklamasında şehitlerle ilgili bilgiler de verdi:

 

Sinan Dijwar (Fehmi Öğmen / Colemêrg)

 

30 yıl durdurak bilmedi

Sinan Dijwar, Gever'de emekçi ve yurtsever bir ailede dünyaya geldi. 90’lı yıllarda gerilla saflarına akın eden gençlerden biri olarak 1993’te büyük amaç ve hayallerle PKK’ye katıldı. Gerilla yaşamına tereddütsüzce ve büyük bir aşkla katıldı. Arkadaşları tarafından hep Sinan Gever olarak tanınacak olsa da 1994'te Wan/Elbak’ta şehadete ulaşan amcasının oğlu Dijwar'ın (İlyas Öğmen) ismini aldı.

Sinan Dijwar, 1993'ten 1998’e kadar kesintisiz bir biçimde Zagrosların birçok alanında görev yaptı. Emekçi kişiliği ve yüksek cesaretiyle eylemlere katıldı, savaş sahasında pişen ve tecrübesini kazanan bir komutan oldu. 1996'da Ertûş karakolunun Jêhat Tepesi’ne gerçekleştirilen eylemde yer aldı, bu eylemde ayağından yaralandı. Zagroslar’da açılan kadro okulu devresine dahil oldu. 1999’da yine kadro okulunda eğitim gördü, ardından Xakurkê ve Xinêre alanlarına geçti. 2006'ya kadar Xakurkê’den Qendîl’e, Garê’den Zap’a Medya Savunma Alanları’nın her yerinde sorumluluk üstlendi, komutanlık yaptı.

Yılların engin tecrübesiyle Bakurê Kurdistan’ın içine doğru yol almak, tecrübelerini burada pratikleştirmek istedi. Bu temelde 2007'de Botan’a, oradan da Mêrdîn'e geçti. Mêrdîn eyaletinde talihsiz bir kaza yaşadı, sağ elinin iki parmağını yitirdi. Tedavi amacıyla Medya Savunma Alanları’na geçti, kısa sürede tedavisinin ardından görevinin başına döndü. Bir elinin kısmen sakatlanmasını engel olarak görmedi, büyük bir istek ve heyecanla yine yoldaşlarının komutanı olmaya devam etti.

2008'de Haki Karer Akademisi’nde eğitim gördü, yeniden Xakurkê ve Zagroslar’a geçti. İki yıl boyunca pratik faaliyet yürüttükten sonra 2010’da Heftanîn ve Metîna alanlarına geçti, dört yıl boyunca sorumluluk üstlenip dönem görevlerini yerine getirdi.

Samimi yoldaşlığı, emekçiliği, fedakarlığı, güven veren komuta tarzı ve hep başarıyı hedefleyen temposuyla önemli bir rolü vardı. Her alanda üzerine düşen görev ve sorumlulukları mutlaka başarma iddiasıyla hareket etti. Bu bilinç ve sorumlulukla eyalet komutanlığı düzeyinde görev üstlendi, 2014’te 2023’e kadar değişik alanlarda ve Başûrê Kurdistan’da çeşitli faaliyetler yürüttü. Bu süreçte Sakine Cansız PKK Ocağı’ndaki eğitim ortamına dahil oldu.

30 yıl boyunca dur durak bilmeden, yaptıklarını hiçbir zaman yeterli görmeden, daima kendisini borçlu hissederek mücadele etti. Nefes nefese koşarcasına katettiği 30 yıl, bir kahramanlık abidesi ve yiğitlik destanıdır.

 

Mazlum Koçer (Mehmet Salih Çakal / Sêrt)

 

Birçok farklı çalışmada yer aldı

Mazlum Koçer, Sêrt’de yurtsever Alikî aşiretine mensup koçer bir ailede doğdu. Küçük yaşlardan itibaren gerillaya katılacağı günün hayalini kurdu. 2013'te Garzan’dan gerilla saflarına katıldı. Bir süre Garzan alanında kaldı, ilk eğitimlerini burada aldı. Bir süre sonra Medya Savunma Alanları’na geçerek, Zap alanında Yeni Savaşçılar eğitimi aldı. Eğitimden sonra yine Zap alanında çalışmalara katıldı. Düşmanın 2015 yılının ortalarından itibaren geliştirdiği imha amaçlı operasyonlarına büyük bir cesaret ve kararlılıkla karşı koydu. 2017'ye kadar Zap alanında birçok eyleme katıldı. Kendisini askeri anlamda olduğu kadar ideolojik anlamda da geliştirmeyi esas aldı. 2018'den itibaren Qendîl alanına geçti. Birçok farklı çalışmada yer aldı, disiplinli ve özverili çalışma tarzıyla tüm yoldaşlarına örnek oldu.

 

Ararat Tolhildan (Ahmet Muhammed Alî / Serêkaniyê)

 

PKK yoldaşlığına bağlandı

Ararat Tolhildan, Rojavayê Kurdistan’ın Serêkaniyê şehrinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Anne ve babası, devrim başladığındaki ayaklanmalar sırasında gerçekleşen rejim saldırılarında yaşamlarını yitirdi. Rojava Devrimi döneminde kendisinin de üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğine inandı. 2019'da PKK saflarına katıldı. Medya Savunma Alanları’nda temel eğitimlerini gördü. PKK’nin özünü oluşturan yoldaşlığa müthiş bağlandı. Kendini geliştirdikçe fedai bir militan olmayı başardı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.