
TTB Genel Sekreteri Prof.Dr. Özden Şener, “Kobanê-Suruç hattında kurulan yaşam köprüsüne bir taş koymak için buradayız” dedi.
TTB adına yapılan açıklamayı İstanbul Tabipler Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç okudu. Mengüç, “Ülkemizi IŞİD gibi insan öldürmeyi ibadet haline dönüştüren canilerle komşu haline getiren politikacılara ve onların politikalarına karşı tepkimizi haykırmak üzere Suruç’ta Kobanê sınırındayız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından insani yardım koridoru açılması çağrılarını yineleyen doktorlar, daha sonra Kobanê sınırına doğru yürüyüşe geçti. Kobanê sınırında bir araya gelen hekimler, burada el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu ve “Biji berxwedana Kobanê” sloganıyla eylemlerini sonlandırdı.