
ŞEHRİBAN ASLAN / JINNEWS/AMED
Artan kadın şiddeti ve cinayetlerine dikkat çekmek isteyen SKM’li kadınlar, “Kürdistan’da özgür yaşamak istiyoruz” sloganı ile kampanya başlattı. Kampanya hakkında bilgi veren Deniz Aktaş, OHAL’le birlikte kadın yaşamının kısıtlandığını belirterek buna karşı mücadele vereceklerini ve farkındalık oluşturacaklarını kaydetti.
“25 Kasım Dünya Kadınlarla Şiddetle Mücadele Günü” dolayısıyla başlatılan kampanyada yer alan Deniz Aktaş, erkeklerin kadın düşmanı yasalarla desteklendiğine dikkat çekti.
İmzalar Meclis’e sunulacak
Kampanyayı 25 Kasım’a kadar sürdürecekleri bir dizi etkinlikle destekleyeceklerine dikkat çeken Aktaş, “OHAL’le beraber getirilen çeşitli uygulamalar var. Bu uygulamalar ilk olarak kadınlara yöneldi. Çıkarılan KHK’lerle birçok kadın işinden çıkarıldı, 25 bin kadın işsiz bırakıldı, kadın kurumları kapatıldı, erkek şiddeti bu süreç içerisinde oldukça arttı. Bunlar bizim açımızdan çok yakıcı sorunlar. Tecavüzcüler ortada gezerken mağdurların avukatları tutuklanıyor. Ayrıca birçok siyasetçi ve belediye eşbaşkanı tutuklandı. Kadın karşıtı yasalar meclisten geçti. Tüm bunlar erkek egemenliğini ve kadına yönelik şiddeti artırdı” dedi.
Savaş politikalarıyla birlikte zırhlı araç katliamlarının arttığına da dikkat çeken Aktaş, kadın katliamlarına ilişkin başlattıkları imza kampanyasını Meclis’e sunacaklarını aktardı.
HABER MERKEZİ