Son mermilerine kadar çatıştılar

  • Heftanîn’de 6 Türk askerinin öldürüldüğü devrimci operasyon sonrası geri çekilme sırasında yaşanan çatışmada iki gerillanın son mermilerine kadar çatışarak şehadete ulaştıkları bildirildi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, 30 Ekim günü Heftanîn’de gerçekleştirilen ve 6 askerin öldürüldüğü kapsamlı eylem sırasında bir gerillanın yaralandığının paylaşıldığı hatırlatıldı. Çatışmalar sırasında fedaice düşman mevzilerinin üzerine giderek ağır darbeler vuran Çekdar’ın ağır bir şekilde yaralandığı belirtilen açıklamada, ”Yaralı yoldaşımızı çatışma alanından çıkaran Numan yoldaşımız bir kademe geri çekilmiştir. Daha sonra yaşanan yoğun çatışmalar sırasında, Çekdar ve Numan yoldaşlarımız son mermilerine kadar işgalcilere karşı savaştıktan sonra şehadete ulaşmışlardır” denildi.

Yeni dönemin gerilla taktiklerinin güçlü bir şekilde uygulandığı bu kapsamlı eylemin başarıya ulaşmasında büyük çaba sahibi olan şehitlerin, araziye dayalı profesyonel gerilla tarzıyla işgalcilerin mevzilerini kısa sürede düşürerek, Apocu militan ruhla zaferin kazanılmasını sağladığı belirtilen açıklamada, bilgiler de paylaşıldı:

Yetkin bir komutan

Çekdar Zilan (Burhanettin Tasman) Mêrdîn’de dünyaya geldi ve yurtsever bir ailede büyüdü. Erken yaşlarda Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanıdı. Üniversite okuduğu yıllarda gençlik çalışmalarına katıldı. 2014’te gerilla saflarına dahil oldu. 7 yıl boyunca Heftanîn’de gerillacılık yaptı. Yetkin, fedakar, fedai bir gerilla olarak uzun süreli ve kesintisiz bir emeğin sahibi oldu. Yaşamda ve savaşta koşullar ne olursa olsun üstün bir başarıyla öncülük misyonunu yerine getirdi. Kısa sürede yetkin bir gerilla komutanı olarak, yeni dönemin gerilla taktiklerini üstün bir başarıyla uygulayıp işgalcilere büyük darbeler vurulan birçok eylemde yer aldı.

Öfkesini hep diri tuttu

Numan Amed (Said Öztürk), Amed’de dünyaya geldi, 2014’te gerillaya katıldı.  Birçok farklı alanda gerillacılık faaliyeti yürüttü ve yetkinleşti. İşgal saldırılarının yoğunlaştığı bir dönemde Heftanîn bölgesine geçerek amansız bir mücadele verdi. Kararlı duruşu ve emekçi kişiliğiyle saygı gördü; işgalcilere karşı öfkesini her zaman diri tuttu. Dönemin profesyonel gerilla taktiklerinde yetkinleşerek, kendisini geliştirdi ve öğrendiklerini yoldaşlarıyla paylaştı. Yoldaş sevgisiyle şekillenen fedai ruhu, her zaman yaşamaya devam edecek.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.