Soykırıma karşı kendini yaktı

Dünya Haberleri —

  • Aaron Bushnell isimli bir ABD Hava Kuvvetleri mensubu, Washington DC'deki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakarak "Artık soykırıma ortak olmayacağım" dedi. 

Aaron Bushnell isimli bir ABD Hava Kuvvetleri mensubu, Washington DC'deki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakarak "Artık soykırıma ortak olmayacağım" dedi. The Economic Times, Bushell’in ağrı yanıklar ile kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğin duyurdu. Yerel polis ve ABD Gizli Servisinden yapılan ilk açıklamada olayın soruşturulduğu belirtildi.

ABD’nin Başkenti Washington’da İsrail Büyükelçiliği önünde yerel saat ilen 13:00 sularında Gazze’de yaşanan savaşta soykırım suçu işlendiğini söyleyen Aaron Bushell adlı Amerikan askeri bedenini ateşe verdi. Metropolitan Polis Departmanı, eylemi gerçekleştiren Bushell’in eyleminden önce defalarca "Filistin'i özgürleştirin" diye bağırdığını olaya yerel polisin ve gizli servisin müdahale ettiğini açıkladı. Olay sırasında üniformalı olan Bushnell, San Antonio, Teksas'ta görev yapıyordu.

Bushnell'in planladığı kendini yakma eyleminden önce medya kuruluşlarına "Bugün Filistin halkının soykırımını protesto etmek için aşırı bir eylemde bulunmayı planlıyorum" şeklinde bir mesaj gönderdiği bildirildi. Bushnell'in ayrıca eylemi Twitch üzerinden canlı yayınladığı, ancak Twitch'in videoyu kural ihlali gerekçesiyle kaldırdığı bildirildi. “Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım. Aşırı bir protesto eylemine girişmek üzereyim,” diye bağıran Bushnell, büyükelçiliğe doğru yürürken. “Fakat insanların Filistin'de sömürgecilerin elinde yaşadıklarıyla karşılaştırıldığında bu hiç de aşırı bir durum değil. Egemen sınıfımızın normal olacağına karar verdiği şey bu” diyerek eylemini gerçekleştirdi. WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.