
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için Almanya’nın Bonn, İsveç’in Stockholm ve İsviçre’nin Biel kentlerinde hafta sonu eylemler yapılırken, Fransa’nın Strasbourg kentinde İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) bir an önce harekete geçmesi talebiyle düzenlenen oturma eylemi de bugün 36.gününe girdi.
Strasbourg’ta Kürdistanlılar ve dostlarının kötü hava koşullarına rağmen yoğun ilgi gösterdiği eylemi, Fransız yönetmen Luis Miranda da ziyaret etti. Öcalan’a uygulanan tecridin kabul edilemez olduğunu belirten Miranda, her zaman Kürt halkının yanında olacağını söyledi.
Eylemin sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini açıklayan Tertip Komitesi yetkilileri de Kürdistanlıları Strasbourg’a çağırdı.
Öte yandan İsviçre’nin Biel kentinde de Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad ‘Serî Hilde’ ve ‘Azad Bike’ kampanyası çerçevesinde Öcalan’ın özgürlüğü için bisiklet eylemi yaptı.
Biel Kongrehaus Meydanı’nda bir araya gelen onlarca genç, Öcalan’ın flamaları ve PKK bayraklarıyla şehir merkezine doğru hareket etti. Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad üyeleri merkez tren istasyonu önünde, Arîn Mirkan Kadın Komünü tarafından meşalelerle karşılandı. Burada yapılan mitingte PKK’nin 40.kuruluş yıldönümü de kutlandı.
Bonn’da polis engellemeye çalıştı
Almanya’nın Bonn şehrinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarını protesto etmek hem de Öcalan’ın üzerindeki tecridi kınamak amacıyla yapılan eylemi polis engellemeye çalıştı. Polis, gösteri için getirilen yasakların eylemcilere okunmasını isterken eylemciler buna karşı çıktı.
Eylemciler, Kürtlerin de her halk gibi gösteri ve yürüyüş düzenleme hakkına sahip olduğunu ve yasakların okunmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Eylemde sürekli ‘Bijî Serok Apo’, ‘Bi can bi xwin em bi trene ey Serok’, ‘Katil Erdoğan’, ‘Yaşasın enternasyonal dayanışma’ sloganları atıldı.
İsveç’in başkenti Stockholm’de de araç trafiğine kapalı Drottningsgatan Caddesi’nde üzerinde ‘Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış’ yazılı pankart, Öcalan’ın resimlerinin olduğu flamalar taşındı. Türkiye’de gerçekleşen katliamları, insan hakları ihlalleri ve Öcalan’a yönelik tecridi teşhir eden bildiriler dağıtıldı.
HABER MERKEZİ