Su içebiliyorsa zindanda kalsın!

Sıddık Güler

Sıddık Güler

  • İskenderun Cezaevi’nde tutulan 81 yaşındaki hasta tutsak Sıddık Güler için yapılan tahliye başvurusu, hastaneden verilen “bol su içebilir” reçetesi gerekçe gösterilerek reddedildi. 

 İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) verilerine göre, cezaevlerinde 600’den fazlası ağır olmak üzeren bin 700’e yakın hasta tutsak var. Çeşitli gerekçeler ile tedavi edilmeyen hasta tutsaklar salgın koşulları gerekçesiyle adeta ölüme terk edildi. 26 yıldır cezaevinde olan 81 yaşındaki hasta tutsak Sıddık Güler de bunlardan biri. İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Güler’in hipertansiyon, iltihaplı eklem romatizması hastalığı bulunuyor. Daha önce de iki defa anjiyo geçiren ve şu an tekerlekli sandalyeye bağlı olan Güler, 10 Şubat 2021’de de koronaya yakalandı. Güler’in tahliye edilmesi için yapılan bütün başvurular sonuçsuz kaldı.

Son olarak İHD Amed Şubesi, Güler’in tahliye edilmesi için 6 Eylül’de İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı. Başvuruyu kabul eden savcılık, 4 Kasım’da cezaevi idaresinden konuyla ilgili bilgi istedi. İdare ise Güler’in 1 Ağustos 2021’de götürüldüğü İskenderun Devlet Hastanesi Acil Polikliniğinin verdiği reçete ile savcılığa cevap verdi. Sadece bir pratisyen hekimin imzasının bulunduğunu reçetede ise ”Tetkikleri yapılan hastanın bir sıkıntısı yok. Bol su içmesi önerilir” şeklinde skandal bir ifade yer aldı. 

İdarenin cevabını alan savcılık, İHD’nin başvurusunu reddetti.  HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.