Suçlular hesap versin

MEBYA-DER Şırnak açıklama

MEBYA-DER Şırnak açıklama

  • MEBYA-DER Şırnak Şube Eşbaşkanı, demokratik kamuoyunun Cizîr halkının hukuk mücadelesine destek vermesini isteyerek, “Suçlular hesap versin” dedi. 

MEBYA-DER Şırnak Şube Eşbaşkanı, demokratik kamuoyunun Cizîr halkının hukuk mücadelesine destek vermesini isteyerek, “Suçlular hesap versin” dedi. 

Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER), 2015 yılında Şirnex’ın Cizîr (Cizre) ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının yıl dönümünde açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizîr İlçe binası önünde yapılan açıklamaya, şehit aileleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şirnex İl Örgütü, HDP yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri de katıldı.

MEBYA-DER Şırnex Şube Eşbaşkanı Serhat Küçük, yaşananları anlattıktan sonra “Bu suçların hem yerel ve hem de uluslararası mahkemelerde yargılanması için yapılan tüm girişimler şimdiye kadar sonuçsuz kalmıştır. Bugün itibarıyla 63 dosyanın Anayasa Mahkemesi'nde davaları devam ediyor. 6 dosya iç hukuk yolları tüketildiği için AİHM gönderilecek. 30 dosyanın takipsizlik süreçleri devam ediyor. 8 dosya eşleşme olmadığı işlem yapılamadı. 20 dosyanın süreçleri devam etmektedir. Abluka sürecinde işlenen bütün suçlar AKP-MHP iktidarı tarafından meşrulaştırılmıştır. Adil olmayan bu yargılama süreçlerini asla kabul etmiyoruz. Adil bir yargılama ve sorumluların bağımsız yargı önünde hak ettikleri cezaları alana kadar hukuk ve adalet mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan bir kez daha demokratik kamuoyuna sesleniyoruz; Cizre halkının hukuk mücadelesine destek verin. Suçlular hesap versin.” 

Açıklama, "Şehîd namirin” sloganıyla son buldu. ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.