Suçlular yargılanana kadar

  • Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar, “Hastanede insanlık suçunu işleyenler yargı önüne çıkıp hesap verene kadar evimizde oturmayacağız” dedi. 

 

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 162. gününde devam ediyor. Emine ve Ferit Şenyaşar, sabahın erken saatlerinde “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alana geldi. Aileye, avukatlarından Mehmet Ali Arslan eşlik etti. Anne Emine Şenyaşar, kentteki sıcak havalar ve sağlık sorunları olmasına rağmen nöbette yerini alıyor. Nöbete başladığından bu yana sağ gözünde yüzde 70 görme kaybı yaşayan Şenyaşar’ın şimdi de dudakları çatladı. 

Tedavi de olmuyor

Sağlık durumu hakkında bilgi veren Şenyaşar, tutuklu bulunan oğlu Fadıl Şenyaşar serbest kalmadan tedaviyi kabul etmeyeceğini söyledi. Sağlık durumunun kötü olduğunu vurgulayan Şenyaşar, “Durumum kötü, zulüm altındayız. Dudaklarım için hastaneye gittim, doktor, ‘İnsanın iç acısı nedeniyle dudakları böyle olur’ dedi. Bir merlem verdi onu sürüyorum. Polisler bizi engelliyor, hep onlar yüzünden içimdeki acı büyüyor” diye konuştu.

Zulüm devam ediyor 

Nöbet eylemi boyunca yaşadıkları engellemelere değinen Şenyaşar, şöyle devam etti: “Adliye binasına girmemiz yasak, savcılar bizden saklanıyor. 8 Savcı değiştirdiler. Oğlum hala tutuklu ancak katliam yapanlar Suruç’ta geziyor. Halil (AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız) çocuklarımın başını kesti. Nerede görülmüş bir milletvekilinin insanların başını kestiği? Çocuklarımı hastanede katlettiler. Bir tanesini de hapse attılar. Zulüm ediyorlar, para cezaları kesiyorlar, dövizlerimizi çaldılar. Bu zulüm değil de nedir?”

Üç yıldır gizlilik kararı

 Aile ile birlikte bir süre nöbet tutan avukat Mehmet Ali Arslan ise dava dosyaları ile ilgili gelinen aşamayı değerlendirdi. Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşlanan katliama dair dava dosyası üzerinde üç yılı aşkındır “gizlilik kararı” olmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Arslan, “Dava dosyası biran önce açılmalı. Dosyaya bakan 8 savcı değişti ve savcılar aile ile görüşmüyorlar. Bu hukuksuzluk. Ailenin talepleri var ve bunun için 161 gündür aile burada oturuyor. Engellemeler ile karşılaşıyorlar. Pankart astıkları için idari para cezası aldılar, bu da hukuka aykırı. Biran önce bütün hukuk örgütleri, barolar, STK’lar aile ile dayanışma içine girip sesleri yükselmeleri gerekir” şeklinde konuştu. 

Evimizde oturmayacağız

 Aile, sosyal medya hesaplarından da Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Urfa Valisi Abdullah Erin’in hesaplarını etiketleyerek, ”Hak, hukuk ve adalet için Şanlıurfa Adliyesi’nde 161 gündür direnmeye devam ediyoruz. Hastanede insanlık suçunu işleyenler yargı önüne çıkıp hesap verene kadar evimizde oturmayacağız” mesajı paylaştı.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.