
.
- İHD’nin kurucuları arasında yer alan Şükriye Nazari İsviçre’nin Basel kentinde yaşamını yitirdi. Nazari sevenleri tarafından sonsuzluğa uğurlandı.
ERDOĞAN ZAMUR / BASEL
İsviçre’de yaşamını yitiren 12 Eylül annelerinden ve İHD kurucularından Şükriye Nazari Basel Hörnli mezarlığında sonsuzluğa uğurlandı.
Sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Şükriye Nazari geçtiğimiz hafta Perşembe günü yaşamını yitirdi. 2 Mart’ta yapılan cenaze törenine Basel Federal Milletvekili Mustafa Atıcı, İHD İsviçre temsilciliği yöneticileri, Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi eşbaşkanları, Avrupa Demokratik Güç Bileşenleri ile Nazari ailesi ve sevenleri katıldı.
Basel Alevi Derneği’nde yapılan dini cenaze töreninin ardında Ali Matur bir deyiş okudu. Nazari ailesi adına yapılan konuşmada Şükriye Nazari’nin mücadelesi anlatıldı.
Çocukları için mücadele etti
Şükriye Nazari’nin yaşamına ilişkin şu bilgilere yer verildi:“Samsun’da 1937 yılında ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Nazari küçük yaşta annesini kaybetti. Genç yaşında evledi ve 3 çocuk dünyaya getirdi. 12 Eylül askeri faşist cuntası iktidara geldiğinde gözaltına alınan çocukları için sokağa çıktı. Annelerin her eylemine katıldı. İHD kuruluşunda yer aldı. Çocukları yurtdışına çıktığı için İsviçre’de yaşayan kızı Mine Nazari’nin yanına yerleşti.”