Şükriye Nazari sonsuzluğa uğurlandı

Kadın Haberleri —

.

.

  • İHD’nin kurucuları arasında yer alan Şükriye Nazari İsviçre’nin Basel kentinde yaşamını yitirdi. Nazari sevenleri tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

ERDOĞAN ZAMUR / BASEL

İsviçre’de yaşamını yitiren 12 Eylül annelerinden ve İHD kurucularından Şükriye Nazari Basel Hörnli mezarlığında sonsuzluğa uğurlandı. 

Sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Şükriye Nazari  geçtiğimiz hafta Perşembe günü yaşamını yitirdi. 2 Mart’ta yapılan cenaze törenine Basel Federal Milletvekili Mustafa Atıcı, İHD İsviçre temsilciliği yöneticileri, Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi eşbaşkanları, Avrupa Demokratik Güç Bileşenleri ile Nazari ailesi ve sevenleri katıldı.

Basel Alevi Derneği’nde yapılan dini cenaze töreninin ardında Ali Matur bir deyiş okudu. Nazari ailesi adına yapılan konuşmada Şükriye Nazari’nin mücadelesi anlatıldı. 

Çocukları için mücadele etti

Şükriye Nazari’nin yaşamına ilişkin şu bilgilere yer verildi:“Samsun’da 1937 yılında ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Nazari küçük yaşta annesini kaybetti. Genç yaşında evledi ve 3 çocuk dünyaya getirdi. 12 Eylül askeri faşist cuntası iktidara geldiğinde gözaltına alınan çocukları için sokağa çıktı. Annelerin her eylemine katıldı. İHD kuruluşunda yer aldı. Çocukları yurtdışına çıktığı için İsviçre’de yaşayan kızı Mine Nazari’nin yanına yerleşti.”

‘Mücadelemizde yaşatacağız’

Kurum temsilcilerinin kısa konuşma yaptığı törende Cumartesi Anneleri adına gönderilen mesaj okundu: “Bu zor günlerde yanında olamadığımız için üzgünüz. Şükriye anne, 12 Eylül faşizmine başkaldıran annelerden biriydi. 1980’lerde başlattığı mücadele anneler hareketinin başlangıcı ve 1990’lı yıllardaki Cumartesi anneleri için de ilham oldu. Şükriye annemizi sozsuzluğa uğurlamanın hüznünü yaşarken, ailesinin acısını paylaşıyoruz. Güle güle Şükriye anne. Toprağımızın tüm evlatları için adil, eşit, özgür bir ülke mücadelemiz devam edecek. Seni bu mücadelemizde yaşatacağız.” 

Şükriye Nazari için 12 Mart’da Basel Kürt Toplum Merkezinde taziye kurulacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.