Tabandan Kadınların 3. Dünya Kadın Konferansı sürüyor

Kadın Haberleri —

Tabandan Kadın Konferansı

Tabandan Kadın Konferansı

  • Tunus’ta, “Kadın devrimi bir görevdir”  yürüyüşüyle başlayan Tabandan Kadınların 3. Dünya Kadın Konferansı 10 Eylül’e kadar sürecek.

Ortadoğu, Afrika ve Avrupa ülkelerinden kadınların katıldığı Tabandan Kadınların 3. Dünya Kadın Konferansı yapılan yürüyüşle başladı.

Tunus’ta 45 ülkeden kadınların bir araya geldi Konferansı’n ilk gününde bildiri dağıtıldı, delege ve kayıt işlemleri gerçekleştirildi. Ardından kent merkezinde yapılan yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu. Rengarenk kıyafetlerle “Kadın devrimi bir görevdir” sloganıyla yürüyen kadınlar, hak, özgürlük ve eşitlik talebinde bulundu. 

Konferansta yürütülecek çalışmalar

Daha güçlü bir kadın örgütlenmesi, mücadelesi ve dayanışması yaratma amacıyla bir araya gelen kadınlar, 4-10 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinlik ve atölye çalışmaları düzenleyecek. Konferans boyunca deneyimlerini konuşup, birçok başlık altında tartışmalar yürütecek olan kadınlar, dünya kadın hareketinin durumu, geleceği, örgütlenmesi ve mücadele perspektifleri üzerine konuşacak, önümüzdeki sürecin planlanması ve sunulan önergelere ilişkin tartışmalar yürütecek. 7-8 Eylül tarihlerinde konferans meclisi bir araya gelerek kıta raporları sunulacak, atölye çalışma sonuçları ve önerileri değerlendirilecek. 

İkinci gününde tartışmalarla devam eden konferansın önemli gündem maddeleri arasında genç kadınların örgütlenmesi de bulunuyor. 

 

.
Tabandan Kadın Konferansı / Tunus

 

‘Özgürlüğü haykırdık’

Tevgera Jinên Azad’ın (TJA) da katıldığı konferansta yapılan yürüyüşe ilişkin olarak sanal medya hesabından şöyle denildi: “TJA olarak, Tunus’ta büyük 3. Dünya Kadın Konferansına ve ‘Kadın devrimi bir görevdir’ şiarı ile gerçekleştiren yürüyüşe katıldık. Kadınlar olarak, Ortadoğu'ya ve tüm Dünyaya adalet, eşitlik ve özgürlük diye haykırdık.”

Konferansın tarihçesi

Tunus'ta gerçekleşen Tabandan Kadınların 3. Dünya Kadın Konferansı’nın birincisi, 2011 yılında dört kıta ve 43 ülkeden 3 bin 500 kadının katılımıyla Venezuela'nın Karakas kentinde yapılmıştı. Bu konferansta 5 yılda bir konferans düzenlenme kararı alınmış, 2016 yılında 40 ülkeden delegelerin katılımıyla 2. Dünya Kadın Konferansı Nepal'in Katmandu kentinde gerçekleştirilmişti. MA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.