Tabip odalarından açıklama

Türk Tabipler Birliği

Türk Tabipler Birliği

  • 43 tabip ddası, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) kapatılmasına yönelik açılan davaya karşı ortak açıklama yaparak, “Türk Tabipleri Birliği örgütsel bütünlüğüne yapılan müdahaleyi kabul etmiyoruz!” dedi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınma davası, 30 Kasım 2023’te görülecek. Yaklaşık bir yıldır devam eden davada kararın gelecek duruşmada çıkması bekleniyor. Konuya dair yazılı açıklama da yapan TTB Merkez Konseyi, davanın hiçbir hukuksal dayanağı olmadığının altını çizerek, “Anayasa’dan gücünü alan 70 yıllık meslek örgütünü, kendi denetim mekanizmasının ötesinde somut olmayan gerekçelerle ve son dönemde sıkça başvurulan yargı eliyle etkisizleştirme ve suçlu göstermeye çalışma uygulamasını kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

TTB’ye desteğini açıklayan 43 tabip odası da “Bizler, aşağıda imzası olan tabip odaları olarak, Türk Tabipleri Birliği’nin seçimle gelmiş Merkez Konseyi üyelerinin görevden alma davasının bir an önce geri çekilmesini, TTB ve tabip odalarının yönetsel süreçlerine müdahalenin son bulmasını talep ediyoruz” dedi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.