Tahliyesi, 15 ayda 5 kez engellendi

Hakan Abi ve babası Halit Abi

Hakan Abi ve babası Halit Abi

  • Yozgat 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutulan Hakan Abi’nin tahliyesi, pişman olmadığı gerekçesiyle 15 ayda 5 kez engellendi.

AKP-MHP'nin 2020'de Meclis’ten geçirdiği yasayla cezaevlerinde kurulan İdare ve Gözlem Kurulları, aldığı kararlarla tutsakların tahliyelerini engelliyor. Edirne’de 2017'de tutuklanan ve hakkında açılan davada “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 6 yıl 3 ay ve “Sınır ihlali” iddiasıyla 7 yıl 5 ay hapis cezası verilerek Yozgat 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ne atılan Hakan Abi’nin tahliyesi, 5. kez engellendi. Tutsak Abi’nin tahliyesi, ilk olarak Aralık 2022’de üç ay süreyle uzatıldı. Aralık 2022’den bu yana sistematik hale gelen tahliye engeli, bir kez daha 6 ay süreyle uzatıldı. 

Ne diyeceğimizi bilmiyoruz

Tahliye engeline tepki gösteren baba Halit Abi, oğlunun 10 yıllık tutsak oğlu Hakan’ın cezasını tamamlamasına rağmen tahliyesinin keyfi bir şekilde engellendiğini kaydetti. Son tahliye engelini oğluyla yaptığı telefon görüşmesinde öğrendiklerini dile getiren Abi, “Yapılanlar hukuksuzluk ve adaletsizliktir. Artık bu hukuksuzluk karşısında ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bu tutuma bir son verilmelidir” dedi.

"Ortada bir suç varsa bile cezalarını çekmişler. Varsa başka suçları cezalarını versinler, biz de anlam verelim" diyen Abi, şöyle devam etti: "Yapılanları kesinlikle kabul etmiyoruz ve sonuna kadar çocuklarımızın yanındayız. Yapılanların tek bir manası ve sebebi var; Kürt olmamız. Ne kadar hırsız, çete ve uyuşturucu baronu varsa hepsi dışarıda. Bu kişiler cezaları bitmeden bile tahliye ediliyor. Tecavüzcüler şu an dışarıda geziyor ama oğlum cezasını  tamamlamasına rağmen aylardır tahliye edilmiyor. Kimsenin ülkesini işgal ettiğimiz yok, dilimizi ve haklarımızı; sadece onurlu ve eşit bir yaşam istiyoruz. Oğlum da bu talepleri dile getirdiği ve savunduğu için şu an cezaevinde. Bu onursuz dayatmaları, ne vicdanidir ne de ahlaki."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.