Tahliyeye pişmanlık şartı

Sultan Deyiş

Sultan Deyiş

  • Hasta tutsak Nimet Deyiş, 30 yıllık cezası bitmesine rağmen kaldığı Maraş Türkoğlu L-1 Tipi Kapalı Cezaevi’nde İGK’nin “Pişmanlık” dayatmasını kabul etmediği için tahliye edilmiyor.

 

Tutuklandığında 6 çocuğu olan Deyiş’in, şimdi torunları bulunuyor. Birçok cezaevi dolaştırıldığını anlatan eşi Sultan Deyiş, “Benim şu an hatırladığım cezaevleri Ordu, Amasya, Şırnak, Antep gibi en az 10 cezaevi kendi istemi dışında götürüldü. Şu anda da Maraş Türkoğlu L- 1 Cezaevi’nde kalıyor” dedi. Eşinin hastalıklarının gözaltında gördüğü işkence sonucu olduğunu ifade eden Deyiş, “Böbrek, prostat ve en son bel fıtığı ameliyatı oldu. Farenjitten dolayı bazen konuşamaz duruma geliyor. Hastaneye canları istedikleri zaman götürüyorlar. Son dönemlerde ilaçlarını da vermiyorlar” diye konuştu. 

Cezası 11 Temmuz’da bitmesine rağmen tahliyenin sürekli engellendiğini vurgulayan Deyiş, şöyle devam etti: “Cezası üç aydan fazla bir süredir bitti. Ancak pişmanlık dayatmasına kabul etmediği için infazı 6 ay yakılarak tahliyesi ertelendi. Bir insan 30 yıl yatacak sonra gelip pişmanlık olacak, bu olacak bir şey değil. Pişman olacak bir şey yapmadı ve neyden pişmanlık duysun? Cezaevi idaresi eşime tahliye olmayacaksın, 10 yıl daha burada kalabilirsin tehdidinde bulunuyor. Kürtlere baş eğdirilmek isteniyor. Eşim baş eğse bırakacaklar, yapmadığı için bırakmıyorlar. Ne kadar baskı ve zülüm olursa olsun buna karşı direneceğiz. Onlar bizler için tutuklandı. Biz de onların mücadelesinin yanında olacağız.”  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.