Tamil ateşe gül sundu

Dünya Haberleri —

Tamil Soykırımını anma günü etkinlikleri

Tamil Soykırımını anma günü etkinlikleri

  • 14 yıl önce gerçekleşen Tamil Soykırımı’nda yaşamını yitirenleri yad eden Tamilliler kutsal kabul edilen ateşleri yakıp, çiçek sunudu. 

Katliamın başladığı yer olarak kabul edilen Mullivaikkal bahçesinde bir araya gelenler Tamil Soykırımı Günü’nü ve yaşamını yitirenleri andı. 


Mullivaikkal'da Mayıs 2009'da 13 akrabasını kaybeden Tamilli bir kadının bir lamba yakması ile başlayan anmada Sri Lanka tarafından katledilen on binlerce Tamil'e adanan anıta çiçekler bırakıldı. Kurbanların aileleri de sevdiklerinin anısına Hindistan Cevizi fidanı getirdi. 


Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları (LTTE) lideri Velupillai Prabhakaran'ın 12 yaşında esir alındıktan sonra Sri Lanka askeri tarafından gözaltında infaz edilmeden önce çekilmiş bir fotoğrafı canlandırıldı. 


Anmaların bir başka adresi de Nandikadal’dı. Aktivistler, Mullivaikkal'da hayatını kaybedenler için kutsal bir ateş yaktı ve çiçekler sundu. 
Ilankai'deki Mullaitivu Bölgesi başkanı Tamil Arasu Katchi, poojadan sonra medyaya hitaben yaptığı açıklamada, "Nandikadal, Tamil halkının zengin tarihinin yürek burkan sonucuna sessiz bir tanıktır. Bugün, dökülen gözyaşlarıyla dolu, kaybedilenleri asla unutmamak içindir” dedi.
Thalaimannar'daki St Lawrence kilisesindeki gençlik komitesi üyeleri de bir anma töreni düzenlediler ve burada Tamil soykırımının kurbanları anısına çiçekler bıraktı. MULLİVAİKKAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.