Tecavüzcü askere yargı kılıfı

Kadın Haberleri —

Tecavüzcü asker Ömer Ayas'ı yargı korudu.

Tecavüzcü asker Ömer Ayas'ı yargı korudu.

  • Uğradığı sistematik tecavüzü 4 ay sonra açıklamasına “hayatın akışına ters” yorumunda bulanan savcı tecavüzcü uzman çavuş Ömer Ayas için beraat talep etti.

AHMET KANBAL / MA-MÊRDÎN

Mêrdîn’de (Mardin) 70’inci Mekanize Alay Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş Ömer Ayas, 19 yaşındaki bir kadına 2018 Aralık ayından 2019 Haziran ayına kadar tehdit yoluyla sistematik olarak tecavüz etti. Tecavüzü birine anlatması halinde öldürüleceğini söyleyen Ayas hakkında  “Tehdit, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ile “Nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla dava açıldı. Karar duruşmasının görüleceği dava öncesi savcılığın hazırladığı mütalaada failin beratı istendi.

Kayıtlar görmezden gelindi
Kadına dönük tehdit ve tecavüzü kabul ettiği ses kayıtlarının dosyada yer almasına rağmen savcılık, kadının “rızası” olduğunu savunarak, hazırladığı mütalaada gerekçeyi failin savunmasına dayandırdı. Ses kayıtlarına rağmen “Sanığın katılan ile zorla cinsel ilişkiye girdiğine dair katılanın soyut iddiası dışında delil bulunmadığı” yorumunu yaparak fail için berat istedi.
 
Failin beyanı esas 
Beraat talebin de tecavüzün üzerinden 4 ay geçtikten sonra şikayette bulunmasını dayandıran savcılık, “Şayet sanık katılan ile zorla birlikte olmuş olsaydı, katılanın daha sonraki birlikteliği kabul etmemesi gerekirdi” ifadelerine yer verdi. Katılanın anlatımlarının hayatın olağan akışına aykırı olduğu değerlendirmesi yapan savcılık, kadının iddiası dışında delil olmadığı ve “Sanığın tutarlı beyanına itibar edilmesi gerektiğini” belirtti. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.