Tecride karşı, özgürlük için

- Almanya’nın başkenti Berlin, Stuttgart, Kassel, Fransa’nın Bordeaux, Marsilya, Belçika’nın Brüksel ve İsviçre’nin Cenevre kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istendi. Uluslarası Komplo’nun kınandığı eylemlerde açlık grevleriyle de dayanışma mesajı verildi.
Öcalan kitaplarının yer aldığı gezici kütüphane dün Stuttgart kentinden yola çıktı. Üzerinde Öcalan Kütüphanesi yazan araç, Abdullah Öcalan’nın İngilizce, Almanca, Türkçe ve Kürtçeden eserleri ile kent merkezinde dolaşıyor. Etkinliğe katılan Mahmut Ünver, ”Kürt Halk Önderi Öcalan’ın tüm dünyaya rehberlik edecek fikirlerinin olduğu kitapları herkesle paylaşacağız” dedi. Otobüsün bugünkü durağı Karlsruhe Markplatz. Araç turunu Cumartesi günü Heilbronn’da tamamlayacak. HABER MERKEZİ
Gençler eylemde
Marsilya kentinde TCŞ aktivisti gençler, “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla Long Champ Parkı’nda eylemdeydi. Fransızca “Abdullah Öcalan’a özgürlük” “Free Öcalan” pankartları açan gençler, renkli dumanlarla eyleme renk kattı.
Fransa’nın Bordeaux kentinde Grand Théâtre Meydanı’nda bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler, bir miting gerçekleştirdi. Eylemde sık sık Öcalan lehine sloganlar atıldı.
Güllerle mesaj
Berlin’de Kürt gençlerinin Öcalan’a özgürlük eylemleri kesintisiz devam ediyor. Leopoldplatz’ta TEKO-JIN ve JXK aktivistleri Öcalan’ın sözleri ve tecride ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı kartpostalları güllerle birlikte dağıttı.
Çadır eylemi
Kassel’de Königplatz’ta Salı günü başlayan çadır eylemi, 3. gününde devam ediyor. Eyleme, Kürt halkı ve dostları da katılıyor. Saat 13.00’te kurulan çadır ve bilgilendirme standı saat 16.00’ya kadar açık kalıyor. Çadır eylemi, 11 Şubat’da yapılacak mitingle sonlandırılacak.
Birçok kentte yürüyüş
İsviçreli gençlik örgütleri tecride ve cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla önceki akşam tren yolunun bulunduğu duvara “Kürt halkıyla dayanışma için buradayız” yazılaması yapıldı.
İsviçre’de 6 Şubat’ta Luzern’de Allmendmesse’de saat 14.30’da, 10 Şubat’ta Basel’de, 11 Şubat’ta Solothourn’da yürüyüş yapılacak. Özgürlük Kütüphanesi de yollarda olacak.
BM’ye mektup
Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşayan Kürdistanlılar, tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep etmek için Birleşmiş Milletler’e (BM) mektup gönderdi.
2. haftasında
BM Cenevre Ofisi önünde başlatılan eylem, 2. haftasında Zürih Kürt Meclisi aktivistleri tarafından sürdürülüyor. 13 Şubat’ta BM önünde bir miting düzenlenecek.















