‘Tek güvencemiz mücadele’

Kadın Haberleri —

❏

  • Kadınların Kurtuluşu üyeleri, İstanbul Kadıköy’de artan kadın katliamlarını ve İstanbul Sözleşmesi’ne dönük saldırıları protesto etti.

Kadınların katledilmesine karşı karşı mor zincir oluşturan kadınlar, Devrimci Parti binası önünde bir araya gelerek, Süreyya Operası önünde yürüdü.
Yürüyüş ardından kadınlar adına Esra Can açıklama yaptı. Katledilen kadınların bilançosunun savaş bilançosunu andırdığını belirten Esra Can, AKP döneminde 10 bine yakın kadının, erkek-devlet politikaları sonucunda katledildiğine dikkat çekti.
AKP ve MHP’nin İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açarak, şiddete maruz bırakılan kadınları karakollardan evlerine geri göndererek, Alo Şiddet Hattı kurmayarak suç işlediğini söyleyen Can, “Bütün bu suçların ve suçluların karşısında tek güvence kadın mücadelesini büyütmektir. Yaşamak ve yaşatmak için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

MA/İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2026 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.