Tekirdağ’da 8 tutuklama

  • HDK ve GÖÇİZDER'i hede alan siyasi soykırım operasyonunda gözaltına alınanlardan yüzde 92 engelli ve oksijen tüpüne bağlı Sadi Özdemir'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. 

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl ve İlçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 36 siyasetçi, 3 Haziran’dan gözaltına alındı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünde tutulan siyasetçilerin avukat görüşüne bir gün kısıtlılık kararı getirilirken, aynı zamanda dosya hakkında gizlilik kararı verildi. 6 Haziran’da verilen ek gözaltında tutma kararı ardından önceki akşam 36 siyasetçiden 13'ünün polis işlemleri tamamlandı. 

Savcılıkta ifadeleri alınmak üzere Tekirdağ Adliyesi’ne götürülen 13 kişi, savcılıktaki siyasi faaliyetleri nedeniyle “KCK” ile ilişkili içinde olmakla suçlandı. Kürt siyasetçiler, “Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikte sorguları yapılan avukat Abdurrahman Öztürk, Tuncer Rençber, Muzaffer Cebek, Adnan Çavaş adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı; siyasetçiler Seyit Soydan, Sadi Özdemir, Murat Mutlu, Hüseyin Güzel, Ömer Güven, Emin Şen, Sadet Fırat ve Emin Orhan ise tutuklandı. İfadesi alınan İlyas Karaçayır’ın ise akıbeti öğrenilemedi.

Tutuklanan Sadi Özdemir'in yüzde 92 engelli ve oksijen tüpüne bağlı olduğu öğrenildi.  TEKİRDAĞ

 

Şırnak’ta 13 kişi gözaltında

Şırnak merkeze, bağlı Avgamasiya ve Serêdehlê köyleri ile Afet Konutları’nda polis ve askerler tarafından önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı 13’e çıktı. Gözaltına alınan isimler şöyle: Nihat Üstün, Sait Üstün, Abdurahman Altay, Salih Ceylan, Hacı Üstün, Halit Güngen, Adil Üstün, Ömer Gülenç, Nizar Kılınç, Emin Mungan, Emin Külter, Naim Tunç ve Şoreş Akın. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 13 kişi, Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığı’nda tutuluyor.   ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.