Tekmil vermiyor, telefon kesiliyor

  • Rehin tutulan Veysel Karani Belde Belediyesi eski Eşbaşkanı Enes Cengiz’in, cezaevinde dayatılan tekmil verme uygulamasını kabul etmediği için ailesiyle yaptığı tüm telefon görüşmeleri 30’uncu saniyeden sonra kesiliyor.

 

 Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında 21 Aralık 2016’da “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklanan Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani Belde Belediyesi eski Eşbaşkanı Enes Cengiz, tutuklu bulunduğu Batman Yüksek Güvenlikli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde ailesiyle yaptığı telefonlar kesiliyor. Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nden 8 ay önce Batman T Tipi Cezaevine sürgün edilen Cengiz, 6 aydır tek kişilik hücrede tutuluyor. 

7 Mayıs’ta PCR testi pozitif çıkan Cengiz’in, 5 aydır cezaevi yönetiminin dayattığı tekmili kabul etmediği için ailesiyle yaptığı tüm telefon görüşmeleri, 30’uncu saniyede kesiliyor. Önceki günkü haftalık telefon görüşmesi de 30’uncu saniyede kesilen Cengiz, korona testinin negatife döndüğünü aktardı.  

Cengiz’in kızı Esra Cengiz, babasının Kronik Obstrüktif Akciğer  Hastalığı (KOAH) olduğunu, koronavirüsü çok zor atlattığını belirtti. Açık görüşlerin olmadığı, kapalı görüşlerin ise babasına verilen disiplin cezası bahane edilerek engellediğini belirten Cengiz, “En son üç ay önce koğuşa yapılan baskınlara karşın itiraz eden babama iki aylık görüş yasağı getirildi ve görüşemedik. Daha sonra koronavirüsü olduğu ortaya çıktı” dedi. 

Hukuksuz ve keyfi

 Cezaevi yönetiminin telefon görüşmesi sırasında kendilerinden bilgi istemesinin hukuksuz olduğunu kaydeden Cengiz, bu hukuksuzluğu kabul etmedikleri için 5 aydır haftalık görüşmelerinin her defasında 30 saniye sürdüğünü söyledi. Diğer cezaevlerinde bu tür bir uygulamanın söz konusu olmadığını aktaran Cengiz, “Diğer cezaevlerinde aileleri kalan arkadaşlarım var. Tanıdık memurlar var, onlara bu yönlü bir kararın olup olmadığını sordum. Hepsi de böyle bir kararın olmadığını söyledi. Bu cezaevinin keyfi bir şekilde aldığı bir karar. Babamda bu hukuksuzluğu kabul etmiyor. Ve tekmil vermiyor” diye konuştu.  BİTLİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.