Telefonu yüzlerine kapattı

  • HDP Amed İl binası önüne gitmesi için polisler tarafından şehit ve gerilla annesi Hüsna Kurhan, telefonu yüzlerine kapattı.

 

Emniyet müdürlükleri bünyesinde kurulan özel birimler, çocukları PKK’ye katılan aileleri sık sık arayarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl binası önünde oturmaya zorluyor. HDP binası önünde oturtulanlar için yüzlerce polis zırhlı araçlarla hazır beklerken, bina önüne zorla getirilen birçok aile de çocuklarının yaşamını yitirdiğini öğrendi. Son olarak bina önünde bekletilen grubun içindeki asker ve polis aileleri, Garê’ye işgal saldırısında çocuklarının ölüm haberini aldı. 

MİT ve Emniyet de çocukları PKK’ye katılan aileleri il binası önüne getirme uğraşını sürdürüyor. Batman’da yaşayan Kurhan Ailesi de bunlardan sadece biri.

Baba Mehmet Kurhan 1991'den bu yana tutsak. Çocukları İbrahim Kurhan, 1992’de PKK’ye katıldı ve 90’ların ortasında şehit düştü. Bir diğer çocukları Hediye Kurhan ise 1999’da katılım yaptı ve 4 Kasım 2007’de Gabar’da yaşanan bir çatışmada şehadete ulaştı. Bir diğer çocukları Yahya Kurhan ise 2014’te PKK’ye katıldı.   

Anne Hüsna Kurhan, devletin baskısından dolayı 1990’dan bu yana Siirt, Adana, Mersin İstanbul ve Batman’a göç etmek zorunda bırakıldıklarını söyledi. Eşinin 30 yıldır tutsak bulunduğunu hatırlatan Kurhan, sayısız kez evlerinin basıldığını ifade etti. Polisler tarafından dört kez arandığını belirten Kurhan, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “İki hafta içinde dört kez beni aradılar. Sadece ben değil, diğer çocuklarımı da aramışlar. Her aradıklarında yaşamını yitiren çocuklarımı ve Yahya’yı soruyorlar. Onlara Türkçe bilmediğimi söyledim. Bunu söylemem üzerine telefonu kapattılar. Daha sonra Kürtçe bilen bir polis beni aradı. Önce halimi, durumumu sordu. Daha sonra oğlum Yahya’yı sordu. HDP Amed İl binası önünde bekleyenleri örnek vererek çocuğuma nasıl kavuşabileceğimi söyledi. Daha sonra oraya gitmemi istediler. Bunu söylemeleri üzerine telefonu yüzlerine kapattım. Bir daha aramadılar.”  HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.