TJA Ekin Wan’ı mezarı başında andı

Kadın Haberleri —

.

.

  • TJA, Türk devletinin 10 Ağustos 2015 yılında katlettiği ve bedenini teşhir ettiği YJA-Star gerillası Ekin Wan'ı mezarı başında andı.

Tevgera Jinên Azad (TJA),  10 Ağustos 2015 yılında çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren ve bedeni askerlerce teşhir edilen Kevser Eltürk (Ekin Wan) ölüm yıldönümünde mezarı başında andı. Merkez İpekyolu Karşıyaka Mezarlığı'nda yapılan anmaya, TJA aktivistleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Barış Anneleri Meclisi ile Hakların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe örgütü temsilcileri katıldı.

Saldırı tüm kadınlara yapıldı

Anma daha önce polislerce tahrip edilen Eltürk'ün mezarı başında yapılan saygı duruşu ile başladı. Eltürk'ün yaşamını yitirmesinin ardından bedeninin teşhir edilerek işkence edildiğini hatırlatan MEBYA-DER Eşbaşkanı Hanım Kaya, yapılan işkenceyi kabul etmediklerini söyledi. Kaya, işkencenin Eltürk şahsında tüm kadınlara dönük bir saldırı olduğunu kaydetti.

Kadın mücadelesi devam edecek

HDP İpekyolu ilçe Eşbaşkanı Canan Uzunay ise, savaşın kendi içinde bir ahlak ve hukukunun olduğunu ancak Türkiye'nin bunlara bile uymadığını belirtti. Tüm saldırılara karşı kadın mücadelesinin her zaman devam edeceğini söyleyen Uzunay, konuşmasını "Yaşasın kadın mücadelesi" diyerek sonlandırdı.

Anma, mezara karanfillerin bırakılması ardından, “Şehit Namirin", "Bijî berxwedena jinan" sloganları ile sona erdi.

JİNNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.