TJK-E: Kürdistan’ı savunalım

Kadın Haberleri —

TJK-E

TJK-E

  • Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E, faşist, sömürgeci Türk devleti ile KDP’nin Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Başûrê Kurdistan’ın işgalini hedefleyen ve Kürt kazanımlarını ortadan kaldırmaya amaçlayan saldırılara karşı başta Kürt kadınları olmak üzere Kürt halkını Kürdistan’ı savunmaya çağırdı.

Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap, Kurejahro’ya yönelik faşist, sömürgeci Türk devleti ile KDP’nin ortakla başlattığı ve uluslarası güçlerin göz yumduğu Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne yönelik imha saldırılarına karşı Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan hiçbir saldırının Kürt halkının iradesi karşısında başarıya ulaşamayacağını belirten TJK-E, kadınları topyekun savaşa karşı durmaya çağırdı. TJK-E, “Bu saldırılara karşı topyekun bir duruş sergilenir, gerillanın sergilediği direniş sahiplenilirse, Türk devleti geçmişten daha büyük bir hezimeti yaşayacak, kendisi açısından sonun başlangıcı olacaktır” dedi.

Saldırıların Başûrê Kurdistan’dan hattından yapılmasının düşündürücü olduğu belirtilen açıklamada, “Bu durum, KDP-TC ortaklığında yeni bir kirli planın hayata geçirildiğine işaret etmektedir” denildi.

2021 yılında gerillaya yönelik başlatılan ve sonuçsuz kalan saldırıyı da hatırlatan TJK-E açıklamasında şunları kaydetti: 90’lardaki sınır ötesi operasyonlar, 2008’deki Zap yenilgisi, son olarak da 2020-2021’deki saldırıların tümünde aynı hezimeti yaşayan faşist Türk devleti şimdi bir kez daha belki de en kapsamlı bir imha ve tasfiye hedefiyle, KDP’yi de dahil ederek bir saldırıyı başlatmıştır. Bu saldırı Kürt halkının tüm kazanımları açısından, Kürt kadınlarının tüm dünyaya ilham veren özgürlük duruşu ve öncülüğü açısından da ciddi bir tehdittir. Bu saldırılara karşı topyekun bir duruş sergilenir, gerillanın sergilediği direniş sahiplenilirse, Türk devleti geçmişten daha büyük bir hezimeti yaşayacak, kendisi açısından sonun başlangıcı olacaktır.

8 Mart ve Newroz direnişini örnek veren TJK-E açıklamasında son olarak şunları belirtti: Bu özgürlük iradesini hiçbir saldırı kıramaz. Böyle bir irade tüm saldırıları boşa çıkartacak güçtedir. Bu inançla Avrupa’da yaşayan Kürt halkını, Kürt kadınlarını, tüm devrimci ve demokratik kesimleri, feminist çevreleri alanlara çıkmaya, özgürlük iradesini sahiplenmeye, “Kürdistan’ı savunmaya” çağırıyoruz.

ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.