TJKE: Delal yoldaşın ardılı olacağız

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kürt kadın özgürlük mücadelesinin emektarlarından Güler Yurdakul, Belçika’da yaşamını yitirdi. TJK-E, ““Delal yoldaşımızın, dağlardan, zindanlara, şehirlere uzanan ve özgürlük mücadelesinden taviz vermeden sürdürdüğü kavgasının ardılı olacağız” dedi. 

HABER MERKEZİ

Uzun yıllar Kürdistan Özgürlük Mücadelesine emek veren Güler Yurdakul (Delal), ALS hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Belçika’nın Malmedy kentinde yaşamını yitirdi. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) yaptığı yazılı bir açıklamayla Yurdakul’u anarak, “Delal yoldaşımızın, dağlardan, zindanlara, şehirlere uzanan ve özgürlük mücadelesinden taviz vermeden sürdürdüğü kavgasının ardılı olacağız. Şehadetine en büyük cevabı, tarihin akışını değiştirenlerin açtığı yolu zafere taşıyarak tamamlayacağız” dedi.

Beynindeki rahatsızlığına ve birçok ameliyat geçirmesine rağmen, hastalığının Yurdakul’un devrimcilik iddiasını engellemesine izin vermediğini ifade eden TJK-E, mücadeleye fiziki olarak katılamasa da devrimci yaşamın gerektirdiği ilkeleri ve tutumuyla, yoldaşlarına kararlılık, iddia, sevgisiyle güç verdiğini kaydetti.

TJK-E devamla, “Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak Delal yoldaşımızın en seçkin bir biçimde temsil ettiği, halkların kardeşliği ve kadınların özgürlüğü iddiasını gerçeğe dönüştüreceğiz. Sömürgeciliği Kürdistan’dan def edene ve faşizmi yenene dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Şehitlerimiz ve özgürlük mücadelemizin emekçisi Delal yoldaşımızın iddia, özlem ve kararlılığının ardılı olacağımızı belirtiyoruz” diye belirtti. 

Güler Yurdakul kimdir?

Riha’nın Xelfetî ilçesine bağlı Cibin köyünde 1960 yılında dünyaya geldi. Apocular ile Dîlok’ta lise okurken tanıştıktan sonra mücadeleye katıldı. 1980 yılı Mart ayında PKK’nin öncü kadrolarından Mehmet Karasungur ve Halil İbrahim Bilgin ile gözaltına alındı. Bir süre sonra serbest bırakıldı. 12 Eylül darbesinden sonra Antep kırsalında faaliyet yürütmeye başladı.

1981 yılında 3 yoldaşıyla birlikte esir düştü. Öncü kadınlardan Sakine Cansız ile birlikte kaldığı cezaevinde gördüğü işkencelerden dolayı beyninde hasar oluştu. Tedavisi ardından yeniden aktif mücadelede yerini aldı. 1990 yılında Avrupa’ya geldi. Diasporada yurtseverlik ve direniş kültürünün yayılması için emek verdi. 1995 ve 2000 yılları arasında Kürdistan dağlarında mücadelesine devam etti. Hastalığının ağırlaşması üzerine 2000 yılında yeniden Avrupa’ya geldi. Sağlığı giderek bozulan Yurdakul, kas hareketinin kontrolünün kaybına neden olan ALS hastalığıyla mücadele ediyordu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.