Topraklarımızı savunacağız

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin, Kuzey-Doğu Suriye’yi işgal saldırılarına karşı Devrimci Halk Savaşı ile karşılık vereceklerini belirten Şêxmeqsûdlu kadınlar, direnmemeleri halinde topraklarını kaybedeceklerini söyledi. 

ARIF SILÊMAN / HALEP-ANHA

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Efrîn sonrası Kuzey-Doğu Suriye’nin tamamını işgal ve ilhak etmek isteyen Türk devletinin en büyük hedefi ise; Rojava Devrimi’nin Ortadoğu’da yarattığı etkiyi kırmak. Kadın özgürlük mücadelesini de hedef alan Türk devletinin işgal saldırılarını değerlendiren Şêxmeqsûdlu kadınlar, Devrimci Halk Savaşı temelinde daha önce mücadele ettikleri gibi topraklarını koruyacaklarını söyledi. 

Şêxmeqsûd’u korumak herkesin sorumluluğu

Kongra Star Şêxmeqsûd Koordinasyon üyesi Nehla Mistefa, Şêxmeqsûd direnişinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşünceleri doğrultusunda geliştirdiğini belirtti. Suriye'de krizin 

başlamasının ardından halkların örgütlediğini ve işgalcilere karşı  direndiğini dile getiren Nela Mistefa, kadınların öncülüğüne dikkat çekti. 2016 yılında Şêxmeqsûd direnişinde özellikle kadınların örgütlenmesinin mahalle sakinlerinin savunulmasında öncü rol oynadığını dile getiren Mistefa, kadınların savaşın her alanında en önde mücadele ettiğini kaydetti. Mistefa devamla şöyle dedi: "Mahalleyi korumadaki rolünün yanı sıra kadın, iradesi ve direnişiyle de kendini kanıtladı. Mahallenin Kürt, Arap ve Hıristiyan toplulukların birliği ile çetelere karşı nihayet kazanan Devrimci Halk Savaşı temelinde toplumun örgütlenmesinde kilit rol oynadı."

Şêxmeqûd’un  savunulmasında gençlerin de en ön saflarda yer aldığını ifade eden Mistefa, "Mahalleyi koruma sorumluluğunu herkes taşıyor. Mahallemizin savunulmasında onlarca genç şehit oldu” diye konuştu.

Saldırılara karşı kendini savunmayı başardı

Kongra Star Eğitim Komitesi Üyesi Muna Mihemed ise; özgür kadının mücadeledeki rolüne işaret ederek, Şêxmeqsûd direnişinin özgür kadının öncülüğünde kazanıldığını ifade etti. Mihemed, "Kadın, Önder Öcalan'ın düşüncesiyle saldırılara karşı kendini savunmayı başardı. Halkı Türk işgaline karşı eğitmede kadının büyük rolü vardı” dedi.

Kadınlar örgütlü olarak direndi

Kadın örgütlenmesinin önemine de değinen Muna Mihemed, “Kadınlar savaşta gruplar halinde örgütlü bir biçimde direndi. Bir grup önemli malzemeleri temin edip mahalleye ulaştırıyordu. Diğer grup yaralıları tedavi ediyordu. Bir başka grup da bölge sakinleri için sığınak hazırlıyordu” diye konuştu.

İşgale karşı hazırlıklıyız

Türk devletinin son işgal saldırısı ve ilhak hedefi karşısında kadınların silahlanıp, toplumu yönlendirme kabiliyeti olduğunu dile getiren Mihemed, şunları kaydetti: "Bölge sakinleri, erkek ve kadınlarıyla Türk işgalinin saldırılarına karşı koymaya hazırdır. Hazır olmazsak, topraklarımızı işgal edip bizi tahliye edecekler.”

Mihemed son olarak, Şêxmeqsûd’un Devrimci Halk Savaşı’na dayalı direniş tecrübesinin dünyaya örnek olduğunu belirterek, örgütlü insanların mücadele ile başarıya ve özgürlüğe ulaşabileceğini vurguladı. 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.