Topraklarımızı terk etmeyelim

Medya Alkan

Medya Alkan

  • Avrupa ülkelerine yapılan yoğun iltica başvurularını değerlendiren GÖÇİZ-DER Eşbaşkanı Medya Alkan, “Göç Kurdistan bölgesini insansızlaştırmaya yol açıyor. Topraklarımızı terk etmeyelim, bu topraklar bizim” diye seslendi.

Mezopotamya Göç Platformu, 30 Kasım’da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 2023'ün ilk 9 ayında Avrupa'ya 51 bin 415 iltica başvurusu yapıldığını ve bunların yüzde 80'inin Kürtlerden oluştuğunu paylaştı. 90’lı yıllarda köylerin yakılması ile zorla gerçekleştirilen göçler, bugün devlet politikasının bir devamı olarak asimilasyonun, kimlikten uzaklaştırmanın bir yöntemi olarak kullanılmaya devam ediyor. Mezopotamya Göç İzleme ve Araştırma Derneği (GÖÇİZ-DER) Eşbaşkanı Medya Alkan, konuyla ilgili JINNEWS’ten Rozerin Gültekin’e konuştu. Alkan, “Kurdistan’da kayyumlarla halkın iradesi gasp edildi ve yok sayıldı. Yaşam alanına müdahale edildi. Bir nevi halkımıza uygulanan bir tecrit. İnsanları geleceksizleştirmeye, Kurdistan bölgesini insansızlaştırmaya yol açıyor” dedi.

Açıkladıkları verilerin sadece ulaşabildiklerinden oluştuğuna işaret eden Alkan, “Daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Kürt halkı farklı tarihsel süreçlerden geçerek göçe zorlanma, yerinden edilmelerle karşı karşıya kalmış ve özel savaş politikalarına maruz bırakılmış bir halk. Devletin uyguladığı özel savaş politikalarıyla Kurdistan bölgesinin boşaltılması amacı en büyük sebeplerden biridir. Göç ettirmekte en büyük amaç asimilasyon ve kimliksizleştirmektir. Topraklarımızı terk etmeyelim bu topraklar bizim.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.