TÜİK gerçeğin duvarına çarptı

  • KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Osman Özyurt, kriz karşısında TÜİK'in pembe tablo çizdiğini belirterek, “Rakamlardaki sihir gerçeğin duvarına çarptığında, istatistiki yalanlar darmadağın olacak” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), açıklanan enflasyon verilerini protesto etmek amacıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde açıklama yaptı. Açıklamada, üzerinde “Rakamlar yalan yoksulluk gerçek” yazılı siyah çelenk taşındı. Kamu emekçileri, sık sık “Zam zulüm işkence, işte AKP” ve “Sermayeye değil emekçiye bütçe” sloganları attı.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Osman Özyurt, ekonomik ve sosyal yıkımın emekçiler üzerindeki etkilerinin her geçen gün daha da derinleştiğini belirtti. İktidarın yönetememe krizine karşı TÜİK’in pembe tablo çizdiğini anlatan Özyurt, artan maliyetlerin, yükselen enflasyonun, düşen alım gücünün, derinleşen yoksulluğun sebebinin iktidar ve sermaye sahipleri olduğunu söyledi. Patronların zenginleşirken toplumun büyük kesiminin ise daha büyük bir hızla yoksullaştığına vurgu yapan Özyurt, şöyle devam etti: “Yoksulların cebindeki delik her geçen gün büyürken toplumu bu hale getiren iktidarları kalem oyunlarıyla temize çekmeye çalışan bir kurum haline gelen TÜİK, saydığımız adaletsizliğin başlı başına sebebi değilse de suç ortağıdır. TÜİK Güvenilirliğini kaybetmiş, yaptığı açıklamalar toplumun hiçbir kesiminde itibar görmeyen bir kurum haline dönüşmüştür. Yaptığı istatistik çalışmaları ‘iki kişiden sadece birisi tavuk yerken kişi başına yarım tavuk düşüyor’ mantığına saplanmış, amacı sonuçları sayılarla gizleyerek göz boyamak haline dönüşmüştür.” 

TÜİK'in enflasyonu da yalan

TÜİK’in asgari ücretten, tüketim malzemelerine, kira artışından maaşlarımızın belirlenmesine, vergi artışlarından trafik cezalarına kadar her türlü ekonomik verinin belirlenmesinde rol oynadığını belirten Özyurt, “TÜİK rakamları esas alınmakta ancak yaptığı her açıklama şüphe barındıran bu kurumun açıklamaları kimseyi ikna etmemektedir. TÜİK’in bugün açıkladığı enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığını biliyoruz. Yapılan bu manipülasyonun yoksulluğu daha da büyüttüğünü, ekmeğimizi daha da küçülttüğünü görüyor ve bu durumun sorumlularından olan TÜİK yöneticilerini uyarıyoruz.  Rakamlardaki sihir gerçeğin duvarına çarptığında; kâğıt üzerinde enflasyonun artmadığı, işsizliğin düştüğü, pandemi nedenli ölümlerin olmadığı, mutluluk endeksinin arttığı istatistiki yalanlar darmadağın olacaktır” şeklinde konuştu. 

Polis saldırdı

Açıklamanın ardından çelenk taşıyarak yürüyüş yapmak isteyen kamu emekçilerine polis saldırdı. Birçok kişiyi darp eden polis, gözaltı tehdidinde bulundu. Bütün engellemelere rağmen emekçiler bir süre yürüyüş yaptı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.