Almanya’nın Bremen kentinde önceki gün çok sayıda Kürdistanlının katılımıyla yürüyüş ve miting yapıldı. Merkezi Tren İstasyonu önünde başlayan yürüyüş, „Kürdistan’a Barış, Öcalan’a Özgürlük!“ pankartı altında  Eyalet Parlamentosu Meydanı’na kadar sürdü. Burada yapılan mitingte konuşan Bremen Halk Meclisi Başkanı Sait Bilgin ve Kürdistan İslam Birliği (CîK) Temsilcisi Melle Eşref, Kürt halkının devlet terörünü kabullenmeyeceğini vurguladı.
Stuttgart kentinde geçen çarşamba günü başlatılan açlık grevi önceki gün yapılan yürüyüş ve miting ile son buldu. Greve katılanların da yer aldığı yürüyüş, Stuttgart Tren İstasyonu bulunduğu yerden başlatıldı ve Stauffenberger Platz’da mitinge dönüştü.
Almanya’nın Hamburg kentinde tecride dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Altona semtinde açılan standda yüzlerce bildiri dağıtıldı. Hamburg Kürt Kadın Meclisi tarafından açılan standda bildirilerin yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri asıldı.
Almanya’nın Köln kentinde de Türk devletinin Kürtlere yönelik baskıcı politikaları AGİF, ADHF, ATİF, EÖC, YEK-KOM, Yaşanacak Dünya, MLPD, Rote Antifa, SDAJ, SOL-NRW kurumlarının düzenlediği mitingle kınandı. 
Mitingte Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik kara harekatı başlatacağına dikkat çekilirken kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı.
Avusturya’nın başkenti Viyana‘da da Öcalan üzerindeki tecrit bir eylemle kınandı. Başbakanlık önündeki Ballhausplatz’da önceki gün yapılan eylem, Viyana Halk Meclisi tarafından organize edildi.
Öte yandan önceki gün İsviçre’nin Başkenti Bern‘de Kürt Gençlik İnsiyatifi bağlı gençler, istasyon çatısına çıkarak Almanca „Kürtlere karşı yapılan baskılara son“ yazılı bir pankart astı.
İngiltere’nin başkenti Londra‘da Öcalan üzerinde uygulanan tecrit protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. İngiltere Kürt Dernekleri Federasyonu (Fed-Bir), Kürt Toplum Merkezi, Roj Kadın Meclisi, Özgür Roni Gençlik Meclisi, Londra Halkevi, Tohum Kültür Merkezi, Day-Mer ve Yüzçiçek Açsın Kültür Merkezi tarafından organize edilen eyleme yaklaşık bin kişi katıldı. Yeni Halkevi binası önünden başlayan yürüyüş, Kürt Toplum Merkezi önünde son buldu. Eylemın ardından bu yıl altıncısı düzenlenen Britanya Kürt Gençlik Festivali kapsamında bir panel düzenlendi. Bu yılki teması „Kültürel Soykırıma Hayır“ olarak belirlenen ve 4 gün sürecek festivali 2 Ekim’de konserlerle son bulacak.

 İLYAS ERSÖZ/AZİZ AMED/OSMAN YILDIRIM/M. ZAHİT EKİNCİ/ADEM KARAÇOBAN/ NUJİN ERZİNGAN/CAN YILDIZ