Türk devleti saldırılarını sürdürdü

  • Türk ordusu, Mayıs ayı boyunca da direniş mevzilerini karadan ve havadan yüzlerce kez bombaladı. Yaşanan çatışmalarda 54 Türk askeri öldürüldü. 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, gerillanın Kürt halkının dili, kültürü ve tarihiyle onurlu bir gelecek sahibi olması için sömürgecilerin saldırıları karşısında tarihi direnişine devam ettiği belirtildi. Bütün saldırılar karşısında bedenini siper ederek fedaice savaşan gerillanın, Kurdistan topraklarının her karışını büyük bir iradeyle savunduğu vurgulanan açıklamada, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından yaklaşık 4 aylık süreç boyunca eylemsizlik kararına uyulduğu hatırlatıldı. Depremle gelişen büyük yıkım sonucunda halkın dayanışma ruhuyla yaralarını sarmasını amaçlayan ve insani temelde alınan bu karara rağmen Türk ordusunun saldırılarını durdurmadığına dikkat çekilen açıklamada, “İşgalci Türk ordusu, Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın konumlandığı tüm alanları ve gerilla direniş alanlarını birçok kez savaş uçakları, saldırı helikopterleri, obüs, havan, tank ve toplarla bombaladı, gerilla direniş mevzilerini kimyasal ve yasaklı silahlarla bombalayarak savaş suçu işledi. Sömürgeci Türk ordusu Mayıs ayı boyunca özellikle Bakurê Kurdistan’da her türlü teknik imkânı kullanarak yüzlerce işgalci ve kontranın katılımıyla kapsamlı saldırılar geliştirdi” denildi. 

Direnişi kıramadı

Gerillanın bütün saldırılara rağmen konumunu koruduğu, kendisini savunma temelinde cevap verdiği ve bunun sonucunda birçok kez temas yaşandığı kaydedilen açıklamada, Türk ordusunun gerillanın direnişini kıramadığı vurgulandı. Bakur’dan Medya Savunma Alanları’na bulunduğu her alanda sömürgecilere karşı direnen, işgale ve işgalciye geçit vermeyen gerillanın, Mayıs Ayı Şehitlerinin direniş ruhuyla mücadele çizgisini sahiplenerek yükselttiği belirtilen açıklamada, yunlar ifade edildi: “Bakur’da Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı yok etme hayalleri kuran sömürgecilere karşı fedaice direnen yoldaşlarımız, Mêrdîn, Amed ve Botan’da Mayıs Ayı Şehitleri çizgisinde ve 1 Haziran Hamle ruhuyla işgalcilere gereken yanıtı verdi. 

54 Türk askeri öldürüldü

Türk ordusu, Mayıs ayı boyunca Gerilla Direniş Mevzilerini 8 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalayarak savaş suçu işledi. Medya Savunma Alanları’ndaki direniş mevzileri 126 kez savaş uçakları, 11 kez saldırı helikopterleri, 435 kez havan, obüs, tank ve ağır silahlarla bombalandı. Yaşanan çatışmalarda 54 Türk askeri öldürüldü, 2’si de yaralandı. Türk ordusunun saldırıları sonucu 13 gerilla şehadete ulaştı. Şehitlerin mücadele mirasını devralarak büyüyen Kurdistan Özgürlük Gerillası Kürt halkının haklı özgürlük davasını mutlaka zafere taşıyacaktır.”  BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.