Hesekê’de yüzlerce kişi işgalci Türk devletinin ihlallerini ve Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla ördüğü işgal duvarını protesto amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Hesekê halkı işgalci Türk devletinin ihlallerini ve Efrîn kentini Suriye topraklarından koparmak amacıyla ördüğü işgal duvarını protesto için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Sinalko kavşağında bir araya gelen halk Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile özgürlük şehitlerinin posterlerini ve “Direnişi yükselteceğiz, duvarları yıkacağız, Efrîn’i özgürleştireceğiz” ve “İşgalci Türk devletinin Efrîn’deki ihlallerine karşı uluslararası sessizliği kınıyoruz” yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüş İtfaiye kavşağına ulaşıldığında mitinge dönüştü. Burada konuşma yapan Hesekê Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Abdulxeni Osê, “İşgalci Türk devletinin bu vahşiliği yeni bir şey değildir. Bu vahşeti ataları olan Osmanlı’dan aldılar. İşgalci Türk devleti tüm Suriye ve Ortadoğu bölgesini işgali altına almak istiyor. Fakat onlara bu topraklar Türkiye’nin değildir, Suriye halkının topraklarıdır ve öyle kalacak diyoruz” dedi. İşgalci Türk devletinin uluslararası toplumun sessizliği içinde Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla işgal duvarı ördüğünü belirten Osê devamla, “İşgalci Türk devleti bu taktikle Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak ve Türkiye’ye bağlamayı hedefliyor” dedi. Osê konuşmasının sonunda Türkiye’nin krizin başından bu yana Suriye’ye müdahalede bulunduğunu ve teröristleri desteklediğini belirterek, Hesekê halkının Türk işgalciliğini kabul etmediğini vurguladı. Sonrasında söz alan Kongreya Star yöneticilerinden Celîla Mele Elî de Suriye rejimi, İran ve Rusya’nın Türk devletinin bölgedeki uygulamaları ve Suriye topraklarını bölme girişimine karşı sessizliğini kınadı. Celîla şunları söyledi: “Bölge halkları olarak Suriye topraklarının parçalanmasını kınıyor, Suriye rejimine toprak bütünlüğü ve Efrîn’de işgal duvarı örülmesine ilişkin görevlerini yerine getirmesi çağrısında bulunuyoruz. İnsan hakları kuruluşları, savaş suçu işleyen Erdoğan’ın uluslararası mahkemelerde yargılanması için harekete geçmelidir.” Konuşmaların ardından miting, işgalci Türk devleti aleyhine atılan sloganlarla son buldu. ANHA/HESEKÊ
 

Reqalılar Türk devletinin işgalciliğine karşı yürüdü

Reqa’nın kuzeyinde yer alan Retla bölgesinde, ‘Suriye’nin toplumsal birlikteliği ile Efrîn’i yeni Osmanlılardan özgürleştireceğiz’ sloganı ile yürüyüş düzenlendi. İşgalci Türk devletinin hak ihlalleri ile Efrîn’de ördüğü işgal duvarını protesto etmek için Reqa’nın kuzeyinde Retla bölgesinde bir araya gelen yüzlerce kişi yürüyüş düzenledi. Yürüyüş Retla Köyü Halk Meclisi önünde başladı. Yürüyüşte ‘Türk devletinin işgaline hayır’, ‘Yeni Osmanlılara hayır’ yazılı pankartlar taşındı, Türk devletinin Suriye’de işgal ettiği topraklardan çıkarılmasını isteyen sloganlar atıldı. Retla Okulu önüne kadar devam eden yürüyüş burada halkın yoğun katılımı ile mitinge dönüştü. Suriye Gelecek Partisi Üyesi Abdullah El-Şebli, El-Şemiyê Kadın Evi adına Xewle El-İsa, El-Şemiyê Meclisleri adına Beşir El-Eli ve Şehit Aileleri Meclisi adına da Rodin Mistefa birer konuşma yaptı. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=EWip8yl0cSM Yapılan konuşmalarda, Suriye’nin parçalanmasının istenmediği belirtilerek, “Efrîn, Suriye topraklarının bir parçasıdır. Efrîn’in özgürleştirilmesi için çalışacağız” denildi. Miting, Türk devletinin saldırılarını protesto eden ve Çağın Direnişi’ni selamlayan sloganlarla son buldu.
 

Tebqalı gençler işgale karşı eyleme başladı

Tebqa Gençlik Meclisi ve Tebqa Genç Kadın Birliği, Türk devletinin saldırıları ve Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla ördüğü işgal duvarını protesto etmek amacıyla eyleme başladı.
Tebqa Gençlik Meclisi ve Tebqa Genç Kadın Birliği, Türk devletinin siyasetini ve Efrîn kentini Suriye topraklarından koparmak amacıyla ördüğü işgal duvarını protesto etmek amacıyla 10 gün sürecek bir eylem organize etti. Eylem gençlerin yaptığı bir basın açıklamasıyla başladı. Açıklama Tebqa Gençlik Meclisi yöneticilerinden Şeza Mihemed tarafından okundu. İşgalci Türk devletinin kirli siyasetinin kınandığı açıklamada, gençlerin bu tür siyasetlere ve Suriye topraklarının bir karışının koparılmasına izin vermeyecekleri belirtildi. Açıklamanın devamında gençler tüm Suriye halkından, Türk devletinin işgal siyasetlerine karşı durmalarını isteyerek şöyle devam etti: “Özellikle de Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla örülen işgal duvarına karşı durmalıdır. Türkiye halklarının da bu siyasete karşı sessizliği de tarihlerinde bir kara leke olacak ve Suriye halkı tarafından asla unutulmayacaktır.” Açıklamanın sonunda gençler zafer ve demokrasiyi gerçekleştirinceye dek mücadeleye devam edecekleri sözünü verdi. Açıklama şehitlere bağlılık sloganlarıyla sona erdi.

 

Girê Spî’de gençler işgal duvarını protesto etti

Girê Spî’de yüzlerce genç Türk devletinin ihlallerini ve Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla ördüğü işgal duvarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş organize etti.
Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Girê Spî Kantonu’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve Türk işgalini kınamak amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Yüzlerce genç ve kent sakinin düzenlenen yürüyüşe katıldı.   https://www.youtube.com/watch?v=aHHzO_kxu0A   Girê Spî kentinin El-Alem Kavşağı’nda başlayan yürüyüşte gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile özgürlük şehitlerinin posterlerini taşıdı ve aralıksız “işgalci Türk devleti ve çetelerinin işgaline hayır” sloganlarını attı. Yürüyüş El-Qefes Kavşağı’nda mitinge dönüştü. Burada konuşma yapan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Hesen Zamil, “İşgalci Türk devletinin sivil halka yönelik saldırılarını ve Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla ördüğü işgal duvarını kınıyoruz” dedi. Zamil devamla, “Suriye Devrimci Gençlik Hareketi olarak, Suriye topraklarının her karışını savunmaya hazırız, Türk devleti ve çetelerine kanımızın son damlasına kadar bölgelerimizi savunacağız diyoruz” dedi Eylem işgal duvarını protesto eden sloganlarla sona erdi.