Türkiye'nin kokainine el konuldu

Dünya Haberleri —

Kokain

Kokain

  • Ekvador'dan Türkiye'ye yola çıkan konteynerde 95 kilogram 808 gram kokain bulundu. Bu yıl Türkiye’ye gönderilmek istenirken ele geçirilen kokain 985 kilogramı aştı.

Ekvador’un başkenti Guayaquil’deki bir limanda kaçakçılıkla mücadele ekipleri varış yeri Türkiye olan bir konteynerin içinde 95 kilogram 808 gram kokain ele geçirdi. Ekvador polis teşkilatından yapılan açıklamaya göre, konteynerlere ön yükleme yapılan sahalardan birinde yapılan kontrollerde ahşap (kontrplak), panel ve levhalarla dolu "MRKU8338301" numaralı konteynerin kontrolü sırasında, siyah renkli jüt torbalar içinde 96 adet tuğla şeklindeki beyaz maddenin kokain olduğu saptandı. 

Hangi limana varacaktı?

İhracatçı firmanın sahibi, 70 yaşındaki Jose Nestor gözaltına alındı. Narkotik polisi toplamda 958 bin doz eden kokainin Clifford Maersk gemisi ile sevk edilmek istendiğini bildirdi ancak Türkiye’deki varış noktasının hangi liman olduğuna dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Kilosu 50-60 bin dolar

Bu yıl Ekvador narkotik birimlerinin denetimlerinde, Türkiye’ye gönderilmek istenirken tespit edilen kokain miktarı 985 kiloyu aştı. Geçen yıl da Ekvador’dan muz konteynerlerine yüklenip Türkiye’ye gönderilmek istenirken biri Panama, diğeri Mersin’de olmak üzere yaklaşık 2 ton kokain yakalanmıştı. Kokainin piyasa değerinin kilo başı 50 bin ile 60 bin dolar arasında olduğu belirtiliyor. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.