‘Türkiye Lozan’ın işlevini NATO’ya devretmek istiyor’

Dünya Haberleri —

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan

  • PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, Türkiye’nin NATO zirvesindeki pazarlıklarla Lozan Anlaşmasının işlevini NATO’ya yüklemeye çalıştığını söyledi. 

 

Medya Haber televizyonunda özel bir programa konuşan ve Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı yönetiminin Türkiye’nin 1923’ten bu yana Lozan Anlaşması çerçevesinde Kürtlere karşı yürüttüğü soykırım politikalarını artık NATO’ya dayanarak devam ettirmek istediğini belirten Duran Kalkan, “Aslında İsveç’in NATO’ya girişi pazarlığı çerçevesinde yaşananların altında bu var. NATO'ya bu durumu kabul ettirmek isteniliyor. Lozan sürecinde 100 yıl önce pazarlık konusu Musul, Kerkük’tü, şimdi İsveç'in NATO'ya üye olması durumu… Bunu bir koz olarak ele geçirmiş Tayyip Erdoğan yönetimi. Bütün NATO'ya şunu kabul ettirmek istiyor: Lozan'ı güncelleyeceğiz, Kürt soykırımını herkes kabul edecek, terörizm adı altında Kürtlüğü yok etme saldırılarını ben yapacağım, NATO bana destek verecek, arka çıkacak, siyasi askeri destekte bulunacak, kimse karşı çıkmayacak, herkes kabul edecek bunu. Dolayısıyla herkes Lozan çizgisine gelecek. Yani Kürt soykırımının destek gücü olacak. TC'nin Kürtlere yaptığı her şeyin suç ortağı olacak. Dayatılan bu! Aslında yapılan pazarlık bu. Bilmem şurada antidemokratik yasalar var, bazı Kürtler var; geri gönderilecek mi, gönderilmeyecek mi, şu bu deniliyor. Onlar boştur! İşin aslı bu. Bu temelde yoğun bir müzakere ve pazarlık var. Zorlayarak İsveç'e de, NATO'ya da bunu kabul ettirmeye çalışıyor Tayyip Erdoğan yönetimi” şeklinde konuştu. 

Böyle olursa Lozan’ın yerine NATO geçecek

Kalkan devamla şunları söyledi: “Şimdi böyle olursa Lozan'ın yerine NATO geçecek. İlk Kürt soykırımının hukuki temellerini, siyasi gücünü oluşturan Lozan Anlaşması, kendi işlevini NATO'ya devredecek. NATO artık aynı işlevi görecek, Kürt’ü inkar ve imhanın sistemi haline gelecek. NATO'ya dayanarak ikinci yüzyılda da Kürt katliamını soykırımını yürüterek tamamlayacaklar. Bugün Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nı yönetim yapan, onlar eliyle politika yürütülen TC devletinin amacı budur. Kesinlikle yapılan pazarlıklar, bu temelde, Kürt pazarlığı bu çerçevede yapılıyor. Bu bilinmeli.

NATO bunu kabul edecek mi? NATO'nun o kadar üyesi var. Türkiye'den dayatılan bu faşist soykırımcı zihniyet ve siyaseti kabul ederek bir bunun yürütücüsü mü olacaklar? Yani NATO bir soykırım gücü mü olacak? Avrupa Birliği, faşist soykırımcı zihniyet ve siyasetle mi olacak? İsveç bunu kabul edecek mi? Biz önce söyledik, edilmemeli diye ama bir sürü pazarlık yaptılar. Al gülüm ver gülüm yapıyorlar kendi aralarında. Tehditler var, baskılar var.

Kuran yakmaların arkasında Türkiye-AKP var

Örneğin hemen bu şeyler yoğunlaştığında İsveç'te Kuran yakıldı. AKP var, arkasında Türkiye var. Aynı Olof Palme’nin 28 Şubat 1986'da katledilmesi gibi. Gece saat 10’da katledildi. Sabah 6'da Türk gazeteleri, “Katil Apocu mu” diye manşet attılar. Onu da biliyoruz. Onun da arkasında Türk kontrgerillası vardı. Tümüyle onların şeyi değildi ama içindeydiler. Şimdi de Hakan Fidan zaten bu tür işlerin adamı. İlk icraatı herhalde İsveç'te bunu yaparak İsveç üzerinde, bütün NATO üzerinde baskı oluşturup kendi şeylerini kabul ettirmek istiyorlar. Çünkü belirttik ya İmralı sistemi yürütülemez, Önder Apo'nun fiziki özgürlüğüne kavuşması lazım. Bunu artık hiçbir Avrupa yasası, Amerika yasası sürdüremez. Dünyanın neresinde olsa sürdürülemez. Önder Apo dışında kim olsa şimdi bütün uluslarası sistem ayaktaydı. Kürtler olduğu için kimse yapmıyor. Bu nereye kadar sürer? Kürtler de bunu teşhir ediyorlar, mücadele ediyorlar buna karşı. İşte bu kadar mücadele var. Tayyip Erdoğan yönetimine Türkiye'de de, Kurdistan'da da bu kadar karşı oy çıktı. Yani Kürtler yüzde 75 oranında Tayyip Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı’nı reddettiler. Bugünkü Türkiye yönetimi Kürtlerin yönetimi değildir, Kurdistan'ın yönetimi değildir. Niye Avrupa ses çıkarmıyor? Başka yerde olsa kıyamet koparırlar. Şimdi reddedilmiş bir hükümet Kürtlere zulüm üzerinde yürütüyor. Elbette ki İmralı'da da katliam yapar, buna ses çıkartılmazsa NATO'ya da kendi zihniyet ve siyasetini dayatır. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.