Tutsak Akdoğan defnedildi

Ergün Akdoğan cenaze merasimi

Ergün Akdoğan cenaze merasimi

  • Tahliyesi engellenen, tedavi edilmeyen ve beyin kanaması geçirdi denilerek cenazesi verilen tutsak Ergün Akdoğan, memleketi Xozat’ta defnedildi. 

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 13 Mayıs'ta geçirdiği beyin kanaması ardından kaldırıldığı Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde 23 Mayıs'ta yaşamını yitiren 27 yıllık tutsak Ergün Akdoğan, memleketi Dêrsim'in Xozat (Hozat) ilçesinde defnedildi.

Xozat Cem Evi'ndeki törenin ardından Akdoğan'ın cenazesi, Lolan Tanîr (Çaytaşı) köyü Ağweşi mezrasına götürüldü. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri, Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Cevdet Konak ile çok sayıda kişi törene katıldı. Eşbaşkan Uçar, cezaevinde hasta tutsakların durumuna dikkati çekti. Cezaevlerinde binlerce hasta tutsak olduğunu söyleyen Uçar, "Büyük bir işkence ve baskıyla karşı karşıyalar. Hastaneye gidemiyor, mahkeme hastane ve hapishane arasındaki üçgende en ağır şartlar altında yaşam sürüyorlar" dedi. 

 

 

Sahipsiz bırakmayacağız

Tüm bunlara karşı cezaevlerinde mücadele ve direniş olduğunu da vurgulayan Uçar, şunları söyledi: "Ağır hastalıkları, devletin göstermiş olduğu bütün şiddete rağmen vazgeçmedikleri o özgürlük inancıdır. Bugün biz burada sadece Ergün arkadaşı değil, biz Ergün arkadaşın şahsında mücadelemizi, dilimizi, kimliğimizi, özgürlüğümüzü ve toprağımızı sahipleniyoruz. Bir kez daha mücadelesi önünde saygıyla eğiliyorum. Sözümüz olsun mücadelesini ve hasta tutsakları sahipsiz bırakmayacağız. Hak etikleri özgürlük gelene kadar her yerde yan yana mücadele etmeye devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Akdoğan'ın cenazesi aile mezarlığına defnedildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.