Tutsak Ay’a DAİŞ’lilerden tehdit

  • Kayseri Kadın Kapalı Hapishanesi’nde bulunan Medya Aslan, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde, aynı hapishanede kalan ve tek kişilik hücrede tutulan Jiyan Ay adlı siyasi tutuklunun içerisinde bulunduğu koşulları aktardı.

 

Ailesiyle haftalık telefon görüşmesi yapan Medya Aslan, yargılandığı Nusaybin davasında müebbet hapis cezası verilen Ay’ın aynı blokta kalan DAİŞ çeteleri, adli ve itirafçı mahkumların tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını kaydetti.

Aslan, şu bilgileri verdi: ”Jiyan Ay arkadaşımızın kaldığı tek kişilik hücrenin bloğuna DAİŞ‘li, adli ve itirafçı mahkumları getiriyorlar. Jiyan arkadaşımız, bu kişilerin küfürlerine, tehditlerine ve hakaretlerine maruz kalıyor.  Küçücük hücrede her saat başı hakaret ve küfür ediyorlar. O küçücük hücrede sürekli arkadaşımızın havalandırma penceresini kapatıyorlar.”

Jiyan Ay’ın hayatından endişe duyduklarını vurgulayan Aslan, bu kaygılarını defalarca idareye iletmelerine rağmen bir çözüm bulunmadığını belirtti.

Aslan, ”Mevzuata göre siyasilerin bulunduğu hücre taraflarına farklı suçlular getirilmemeleri gerekirken, Jiyan arkadaşımıza özel bir politika uygulanmaktadır. Biz de bu durumdan endişeleniyoruz. Arkadaşımızın sesler gelmesin diye havalandırma kapısını günlerce, saatlerce kapatmasından kaynaklı sağlığından endişeleniyoruz. Hücrede mutfak tezgahının olmaması bile sorundur. Lavabo ve banyoda havalandırma yok” diyerek, ilgili kurumlar ve kamuoyundan bu duruma karşı harekete geçmelerini istedi. KAYSERİ

 

Çıplak aramayı reddeden Kudak‘a işkence

Tutuklu bulunduğu Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nden 9 Temmuz günü istemi dışında Kayseri Bünyan T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Bekir Kudak isimli tutuklu şiddete maruz kaldı. 

 Kudak’ın her iki cezaevi giriş ve çıkışında jandarma ile gardiyanların ağız içi ve çıplak arama dayatmasını kabul etmediği için darp edildiği öğrenildi. n ADANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.