Tutsak yakınları 324 gündür nöbette

  • Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti 323. gününde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılmasını isteyen tutsak yakınları, dün ATK önünde açıklama yaptı. Eyleme, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Diyarbakır 78’ler Girişimi ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) katıldı.

Hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, aylardır adalet için mücadele ettiklerini ifade etti. “Taleplerimiz ağır talepler değil, biz hasta tutuklu çocuklarımızın serbest bırakılmasını istedik” diye devam eden Boltan, çocuklarına yaşam hakkının tanınmasını istedi. 

Oğlu Civan Boltan’ın geçtiğimiz Cuma telefon görüşmesinde maruz kaldıkları ihlalleri aktardığını belirten Boltan, “Civan kendisine ait battaniye ve elbiselerin alındığını söyledi. Bunu asla kabul etmeyeceğiz ve yaşadığımız sürece çocuklarımızın davasının takipçisi olacağız” dedi.   AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.