Tutsak yakınlarına 6 aydır yanıt yok

  • Adalet Nöbeti’ne devam eden tutsak yakınları, başlattıkları nöbetin 6'ncı ayına girdiğini belirterek, yetkililerin sessizliğine tepki gösterdi. 

 

Ailelerin, hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talebiyle Amed'de başlattığı "Adalet Nöbeti, Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tevgera Jinên Azad (TJA), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) destek verdi. Aileler burada açıklama yaparak taleplerini dile getirdi. 

Tutsak yakınlarından Nazime Boltan, yaklaşık 6 aydır nöbet eylemini sürdürdüklerini belirterek, "6 aydır buradayız hiçbir yetkiliden ses çıkmadı. Çocuklarımızın hakkını istiyoruz. Çocuğumun bayramını kutlamaya gidecektim, ancak uzak olduğundan gidemedim. Bununla beraber benim oğlum ağır hasta ve tedavi edilmesi gerekiyor, ancak edilmiyor. Ben ne olursa olsun çocuğumun hakkını savunmaya devam edeceğim" dedi. 

Tutsak yakını Reşahat Ada ise "Adalet istedik, adaleti sağlamadılar. Çocuklarımızı tedavi etmiyorlar. Kardeşimi görmeye gittiğimde gözleri mosmor olmuştu. Baskı uyguluyorlar. Bizler de tutsak yakınları olarak kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Tüm tutsakların bayramını kutluyorum. Berxwedan jiyane" ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın ardından eylem "Hak hukuk adalet" sloganı ve alkışlarla son buldu.   AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.