Tutsaklar için kesintisiz eylem

  • Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, 19 Aralık’a kadar infazı yakılan ve hasta olan tutsaklar için alanlarda olacaklarını belirterek, dayanışma çağrısı yaptı. 

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), hasta tutsakların tahliye edilmemesi ve infaz yakılmasına ilişkin Bakırköy Cezaevi önünde açıklama yaptı. TDİ üyesi Ertan Çıta, “Tutsaklar üzerindeki tecrit hiç olmadığı kadar derinleştirildi” dedi. Son dönemde “iyi halli olmadığı” gerekçesiyle infazlarının yakıldığına dikkat çeken Çıta, tahliyelerin cezaevi yönetimlerinin ”keyfi” kararlarına bırakıldığını vurguladı. Birçok hakkın ellerinden alındığını ifade eden Çıta, işkence ve kötü muamelenin arttığını dile getirdi. Çıta, ”Devlet, tutsakların iradesini teslim almaya çalışıyor. Şu an 60’ın üzerinde tutsak tahliyesi geldiği halde infazı yakılarak tahliye edilmedi” diye konuştu.

Son 6 yılda ‘veda’ hakkı bile tanınmayan en az 103 tutsağın yaşamını yitirdiğini; ‘Toplum güvenliği’ bahanesiyle tutsakların canlarının tehlikede olduğunu kaydeden Çıta,19 Aralık’a kadar alanlarda “infaz yakmalara son”, “hasta tutsaklar serbest bırakılsın” diyeceklerini kaydetti. Çıta, şunları ekledi: ”Tutsakların tecrit duvarlarının arkasına gömülmesine ve tüm yaşamın hücreleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Hapishanelerdeki baskı, saldırı ve işkenceye karşı toplumun her kesimini içerideki tutsakların dışarıdaki sesi olmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.