Tutsakların açlık grevi 290 gün devam etti

  • PKK ve PAJK’lı tutsakların 27 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi, dün itibarıyla sonlandırıldı.

 

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, 22 yıldır İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle 27 Kasım 2020’de başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi, 290 gün sürdü. 5 günlük periyotlarla devam edem eden eylem 14 Temmuz’dan itibaren 15 güne çıkarılmıştı. Eylem boyunca 50 grup devraldı. Aynı amaçla Mexmûr Şehit Aileleri Derneği’nde 270, Yunanistan’ın Lavrio Kampı’nda ise 253 gündür açlık grevi yapılıyor.

PKK-PAJK Zindan Komiteleri tarafından önceki gün tutsaklara bir çağrıda bulunuldu. Açıklamada, “Soykırımcı sömürgecilikle sürekli bir mücadele içinde olan zindandaki yoldaşların Dem Dema Azadiyê Ye hamlesine dönüşümlü açlık grevleri eylemleriyle verdikleri katkının yeterli olduğuna inanıyoruz. Çünkü zindandaki yoldaşlar olarak bu hamlenin gelişmesinde ve güçlenmesinde fazlasıyla rollerini oynamışlardır. Zindandaki yoldaşların bu çağrımıza uyarak açlık grevi eylemlerini Dem Dema Azadiyê Ye hamlesinin 1. yıl dönümünde sonlandıracaklarına inanıyoruz” denilerek, eylemin noktalanması çağrısında bulunuldu.

Tutsaklar yanıt verdi

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına dün Deniz Kaya tarafından yapılan açıklamada, bu çağrıya yanıt verildi. Kaya’nın açıklaması şöyle: Açıklamada, ”PKK ve PAJK Zindan Komitemizin çağrısını esas alarak PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak bugünden itibaren açlık grevi eylemimizi sonuçlandırıyoruz. Özgürlük hamlesine PKK ve PAJK’lı olarak daha farklı eylem türleriyle bilinçli ve örgütlü katılmayı esas alacağız. Bu temelde zindanlardaki tüm direnen yoldaşlar olarak Önder Apo çizgisine daha güçlü katılmaya önder Apo ile yaşamayı esas alacağız” denildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.