Tutuklansaydı kızım kaçırılmazdı

Kadın Haberleri —

NEZİHAT NERMAN

NEZİHAT NERMAN

  • Boşanma aşamasında kaçırılan Şilan Topal’ın annesi Nezihat Nerman, “Eğer onu tutuklasalardı kızımı kaçıramayacaktı. Mithat’ın en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

İstanbul’un Şişli ilçesinde yaşayan Şilan Topal, koruma ve uzaklaştırma kararı aldırdığı Mithat Topal tarafından 7 Eylül çarşamba akşamı kaçırıldı. Daha önce çocuğunu da kaçıran fail dün yakalandı. Şilan Topal annesinin evine dönerken, fail ise adliyeye sevk edildi.

Şilan’ın yaşadıklarını anlatan anne Nezihat Nerman, kızının çocuk yaşta evlendiğini ve sürekli şiddete maruz kaldığını söyleyerek, Şilan’ın dört kez sığınma evine yerleştiğini ama her defasında da Mithat’tan kurtulamadığını aktardı.

Gördüğü işkenceye dayanamadı

Bir defasında sığınma evinden alınarak Mithat’ın dayısı olan Örfi Topal’ın evine götürüldüğünü ve burada ölümle tehdit edildiğini ifade eden Nerman, kızını oğlunu öldürmekle tehdit ettiklerini söyledi. Mithat’ın uyuştucu satıcısı ve dayısı ile birlikte kadınları fuhuşa sürüklediklerini iddia eden Nerman, “Kızım bu yıl gördüğü işkenceye artık dayanamayarak evi terk etti. Mithat’ın dayısının bir kıza tecavüz ettiğini ve Mithat’ın da bunda parmağı olduğunu söyledi. Mithat’tan ayrılmaya karar verdi. Mithat evimizi basıp onu tehdit etmeye devam etti. Defalarca şikayetçi olmasına rağmen bir ceza verilmedi” dedi.

Polis kaçırıldıktan sonra geldi

Mithat’ın defalarca tutuklandığını ve her seferinde serbest bırakıldığını belirten Nerman, kızının en son 6 Eylül’de savcılığa giderek yeni bir uzaklaştırma ve koruma kararı çıkardığını söyleyerek şöyle devam etti: ”Kaçırıldığı 7 Eylül akşamında bizler evde yoktuk. Mithat elinde silah ve bıçakla eve gelip kızımı zorla bir ticari arabaya koyup kaçtı. Koruma kararı da vardı. Polisler kızım kaçırıldıktan sonra eve gelip olay anına ait görüntüleri inceledi.”

En ağır cezayı almasını istiyorum

Mithat’ın çocuğunu da kaçırdığını hatırlatan Nerman, mahkemenin, “ilk kez yapmış, bu suç değil” dediğini aktararak, yargının duyarsızlığına dikkat çekti. Şilan’ın sürekli tehdit edildiğini belirten Nerman, “Mithat kızımı arayarak, ‘Berfin Özek’e yapıldığı gibi yüzüne kezzap dökeceğim. Münevver Karabulut gibi başını keseceğim. Seni ve aileni yaşatmayacağım. Elbet devlet bu kelepçeyi ayağımdan çıkaracak o zaman göreceksiniz” dediğini aktardı.

Mithat hakkında 30 dosya olduğunu aktaran Nerman, “Eğer onu tutuklasalardı kızımı kaçıramayacaktı. Bunları yaşamayacaktık. Mithat’ın en ağır cezayı almasını istiyorum” diye konuştu.

JİNNEWS / İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.