Tuzağa düşmeyin

Kadın Haberleri —

.

.

  • Şirnex’in (Şırnak) Cizîr (Cizre) ilçesinde polis Enes Aydemir’in tecavüzüne uğrayan S.S., tecavüz failinin tehdit ve psikolojik baskısının sürdüğünü kaydederek, kadınlara, “Böylesi üniformalı erkeklerin tuzağına düşmeyin” çağrısında bulundu. 

SAFİYE ALAĞAŞ-DERYA REN / JINNEWS-AMED 

Türk devletinin özel savaş politikaları çerçevesinde Kürt kadınlarına yönelik başlatılan üniformalı şiddet, tecavüz, taciz ve saldırı politikaları sürüyor. Üniformalı failler tarafından şiddete uğrayan kadınların, Türk adli makamlara yaptıkları şikayetler de dikkate alınmıyor ve işlenen suçların üstü örtülüyor. Adli makamlara başvuruyu zorla da olsa kabul ettiren kadınları üniformalı failler tehdit ederek, psikolojik şiddet uyguluyor. Tecavüze uğrayan ve sonrasında tehdit, psikolojik şiddete maruz kadınlardan S.S. sesini duyurmaya çalışıyor. 

S.S. tehdit ediliyor

Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünde Asayiş Amiri korumalığını yapan polis Enes Aydemir’in 8 Nisan 2021 tarihinde S.S.’ye tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Daha önce de Jinnews Kadın Haber Ajans’ına konuşan S.S., Enes Aydemir’in cinsel, fiziksel, psikolojik şiddetine maruz kaldığını anlatmıştı. Olay ile ilgili yargı süreci devam ederken, tecavüz faili polis ve bir arkadaşının S.S.’yi 4 Nisan’da arayıp tehdit ettiği öğrenildi.

.
Tecavüzcü polis Enes Aydemir

‘Senin ailen terörist’

Enes Aydemir’in 4 Nisan’da gece yarısı kendisine mesaj attığını söyleyen S.S., daha sonra kendisini aradığını ve hakaretlerde bulunduğunu belirtti. S.S, “Yanında başka bir arkadaşı daha vardı, çünkü sesleri geliyordu. Daha sonra Enes Aydemir’in yanında olan kişi de farklı sesler çıkararak bana ‘ruh hastası, şizofren’ diyerek, psikolojik şiddet uyguladılar. Onları şikayet edeceğimi söylediğim anda telefonu kapattılar. Bunun üzerine ben de Kadın Destek Uygulaması'na (KADES) bastım. O sırada kendimi çok kötü hissettim. Çünkü beni aradıkları zaman bana, ‘Senin ailen terörist, siz teröristlere destek oluyorsunuz’ gibi şeyler söyledi. Enes Aydemir beni aradığı zaman, ‘Sen beni gazeteye, televizyonlara verdin’ gibi şeyler dile getirdi. Bana ulaşmaması için telefon numaramı değiştirdim” dedi.

 

Destek çağrısı

Tehdidi sonrası şikayette bulunan S.S., Enes Aydemir hakkında 4 idari dava açıldığını kaydetti. S.S., “Herkesin bana destek olmasını istiyorum. Bu durumlara sessiz kalınırsa, böylesi olaylar daha da artacaktır” diye konuştu.

Travma geçiriyor

Enes Aydemir’in şiddet uygulayarak, tecavüz ettiğini ve travma yaşattığını dile getiren S.S. şunları kaydetti: Tüm kadınlara çağrıda bulunuyorum; böylesi üniformalı erkeklerin tuzağına düşmeyin. Özellikle bölgede Kürt kadınlarına yönelik yürütülen tecavüz, taciz olaylarını görüyoruz. Batıya baktığımız zaman böylesi olayların görülmediğini görüyoruz.

Ne olmuştu?

Şırnak’ın Cizre ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğünde Asayiş Amiri korumalığını yapan polis Enes Aydemir’in 8 Nisan 2021 tarihinde S.S. isimli kadına tecavüzde bulunduğu ve şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı. Daha sonra Jinnews’e konuşan S.S. kendisine şiddet uygulayarak tecavüz eden Enes Aydemir'i şikayet ettiğini ancak, polisin Enes Aydemir’i arayarak durumu anlatması üzerine Enes Aydemir tarafından tehdit edildiğini aktarmıştı.

Enes’in tehditlerine devam etmesi üzerine Cizre’ye tekrardan dönen S.S. Şehit Murat Akancay Polis Merkezi’nde şikayette bulunduğu, ancak ifade esnasında tecavüz olayını 4 erkek polisin yanında anlatmak zorunda bırakıldığını söylemişti. Enes Aydemir’in aleyhine olan ifadelerin tutanağa geçirilmediğini ve emniyette kötü muameleye uğradığını aktaran S.S., daha sonra götürüldüğü hastanede doktorun detaylı muayene yapmadığını ifade etmişti. Diyarbakır’a döndükten sonra intihar girişiminde bulunan S.S., bir polisin kendisine cinsiyetçi hakarette bulunduğunu ve kendisine suçlu gibi bakıldığını kaydetti.

S.S’nin şikayetleri üzerine 4 ayrı idari soruşturma açılırken, koruma polisliği görevinden alınan tecavüz faili polis Enes Aydemir, kontrol noktasında görevlendirildi. Açılan iki idari soruşturma sonuçlanırken, iki ise devam ediyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.