Fransa'nın başkenti Paris'te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile Fransa'nın başkenti Paris, Almanya'nın Düsseldorf ve Berlin kentlerinde adalet eylemleri düzenlendi.

Paris’te 9 Ocak 2013’de katledilen üç Kürt kadın devrimci için her Çarşamba düzenlenen adalet eylemi, bu hafta Paris'teki Demokratik Toplum Merkezleri temsilcileri öncülüğünde Fransa Parlamentosu önünde yapıldı. 

Saat 15:00'da bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eyleme, Kürdistanlılar, Tamiller ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) de katıldı. 

Fransız makamlarından Fransa katliamının arkasındaki güçlerin açıklanmasının talep edildiği eylemde, bildiriler dağıtıldı. Eylem Tamilliler ile ortak atılan "Hepimiz Sakine, Fidan, Leyla'yız" "Jin Jiyan Azadi" sloganları ile sona erdi.


'Alanlarda olacağız'

Düsseldorf'taki eylemi ise bu hafta PYD Halk Meclisleri devraldı. Almanya Kürdistan Kadınlar Birliği (YJK-E), CENİ Kadın Barış Bürosu tarafından organize edilen eylemde "Jin, jiyan, azadî”, “Sara, Rojbîn, Ronahî", "Faşist Erdoğan işbirlikçi Fransa", "Kadın katili Erdoğan" sloganları atıldı.

Yapılan konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit koşullarına dikkat çekilerek, “Önderliğimizden haber alınana ve Paris katliamı aydınlatılana kadar alanlarda olacağız” denildi.

Eylem bildirinin okunması ve Cumartesi günü Dortmund’da yapılacak eyleme katılım çağrısı ile sona erdi.


Berlin'de Öcalan çağrısı

Berlin'de yapılan 'Adalet istiyoruz' nöbet eyleminde ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrite derhal son verilmesi istendi.

'Adalet istiyoruz', 'Unutmadık, unutturmayacağız' ve 'Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü' pankartlarının açıldığı eylemde açıklama yapıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridin kabul edilmez olduğu belirtilen eylemde, tecride derhal son verilip, Öcalan'ın avukatları ve yakınlarıyla görüştürülmesi istendi. Devamla ise, "15 Temmuz darbesinden sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la ilgili kaygılar had safhadadır. Kürt halkı uluslarası hukuk çerçevesinde ilgili tüm kurumları ve kamuoyunu duyarlı kılmak için ayaktadır. Ne yazık ki söz konusu Kürtler olunca sessizlik tercih ediliyor" ifadeleri kullanıldı. 

Eylem sonunda tüm Kürdistanlılar ve dostları yarın saat 17:00'de U-Bahn Wittenbergplatz'da yapılacak yürüyüş ve mitinge çağırıldı. 

DESTDAN Kadın Meclisi tarafından tarihi Brandenburger Tor Meydanında  bulunan Fransa Konsolosluğu önünde yapılan nöbet eylemi, 'Şehîd namirin' ve 'Jin jiyan azadî' sloganları ardından sona erdi. 


 HABER MERKEZİ