Üç ilçede miting

Kadın Haberleri —

Yeşil Sol Parti / Viranşehir

Yeşil Sol Parti / Viranşehir

  • Yeşil Sol Parti, Amed'in Bismil, Riha'nın Wêranşar ve Mêrdîn'in Qoser ilçelerinde mitingler düzenledi. Mitinglerin temel sloganlarından biri de 'Jin jiyan azadî'ydi.

Wêranşar’da on binlerin katıldığı mitingde konuşan DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, "Bu iktidarı, bu kirli ittfakı, bu beyaz toros ittifakını  'Jin jiyan azadî' diyerek göndereceğiz. Seçimleri bile darbe olarak görüyorlar. Kendileri darbecidir" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Riha'nın Wêranşar (Viranşehir) ilçesinde on binlerce kişinin katılımıyla miting düzenledi. İlçenin Mazat alanında gerçekleştirilen mitinge katılanlar ellerinde Yeşil Sol Parti flamaları ve sarı, yeşil, kırmızı renkleri ile alana giriş yaptı. Renkli kıyafetleriyle alanı dolduran kadınlar ve erkeklerin dikkat çektiği miting alanında coşkulu anlar yaşanırken, kitle sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganları attı. Saygı duruşu sırasında “Çerxa Şoreşê” marşı okundu.

Arapların da partisidir

Adayların sahneye çağrıldığı anlarda alanda coşku yükseldi. Mitingde ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti Riha İl Eşbaşkanı Serhat Dicle İnan, 14 Mayıs’ta sandıkları Yeşil Sol Parti’nin renklerine boyayacaklarını söyledi. HDP’li Belediye Encümeni İsa Misafirci, kitleye Arapça seslendi. Misafirci, Yeşil Sol Parti’nin herkesin partisi olduğu mesajı vererek, Riha halklarına mührü Yeşil Sol Parti’nin altına vurmaları çağrısında yaptı. HDP Riha Milletvekili Ayşe Sürücü de tarihi bir dönemden geçtiklerini dile getirerek, 14 Mayıs’ta AKP iktidarını sandıkta gömeceklerini söyledi.

Umudumuz büyük

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, alanı dolduran on binlerin yoğun ilgisi arasında sahneye çıktı. Türk, “İnanıyorum ki; başarı Kürtlerindir. Bugün Wêranşar’ın kadınları, Kürt kadınları her zaman olduğu gibi halkımızın geleceği, özgürlük için alandalar. O nedenle diyorum ki, ‘Jin jiyan azadî'. Çok yaşayın, var olun. İyi biliyoruz ki; Kürt halkı zulme karşı bugüne kadar baş eğmedi. Umut ediyorum ki; bu sistemi, bu iktidarı göndereceğiz, özgür bir yaşamı kuracağız” dedi.

Aslında onlar ırkçıdır

İktidarın zaman zaman kendilerini “etnik milliyetçilik yapmakla” suçladığını kaydeden Türk, şöyle devam etti: “Bizler etnik milliyetçilik yapmıyoruz. Bizler Kürt halkının dilini, kimliğini, geleceğinin yasaklardan kurtulmasını istiyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. Aslında Kürt halkını inkar edenler milliyetçilik ırkçılık yapıyor. Faşizmi bu ülkeye yerleştirmek istiyor. Oysa ki, biz faşizme karşı mücadele ediyoruz. Billboardlara baktığımızda bütün Kurdistan’da ‘yola devam’ yazıyorlar. Hangi yola devam? Kürt siyasetçilerini zindanlarda tutmak için yola devam, diyorlar. Kürt halkının kimliğini inkar etmek için yola devam, diyorlar. Irkçı milliyetçi bir söylemle, tek millet mesajıyla yola devam, diyorlar. Peki, bizi inkar eden bu anlayışa karşı 'yola devam der' miyiz? Asla demeyeceğiz. Kabullenmeyeceğiz.”

Kendimize güveniyoruz

14 Mayıs seçimlerinin değişim dönüşüm seçimleri olduğunu kaydeden Türk, şunları ekledi: “Bu seçime giderken birilerine de güvenmiyoruz. Kendimize, halkımıza güveniyoruz. Yarın iktidara gelenler size karşı, halkımıza karşı yanlışlık yaparlarsa onların karşısında da dimdik dururuz. Bunun da bilinmesi lazım. Kürt halkı politize olmuş bir halk, Kürt halkı mücadelesinin anlamını çok iyi biliyor. Bu nedenle hiç kimse Kürt halkını kandırmaya çalışmasın. Biz hak ve özgürlükler için her zaman alanlarda olacağız. Halkımızla birlikte geleceğimizi elbette ki özgürleştireceğiz.”

Toros ittifakını göndereceğiz

DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz ise AKP-MHP’nin 100 yıllık politikayı rkçılıkla sürdürdüğünü söyledi. Aydeniz, şunları dile getirdi: “Bugün 'Jin iyan azadî' sloganı dünyaya yayılmış durumda. Bu iktidarı bizler 'Jin jiyan azadî' diyerek göndereceğiz. Bilinsin ki, 14 Mayıs’ta kirli ittifakı, bu ‘beyaz toros ittifakı’nı göndereceğiz. Seçimleri bile darbe olarak görüyorlar. Bilsinler ki, darbeci kendileridir. 8 yıldır her gün darbe yapıyorlar. Darbeleri hiçbir zaman başarılı olmayacak.”

Özgürlük mutlaka gelecek

“Sayın Öcalan özgür olmayana kadar Kurdistan özgür olmayacak, Türkiye demokratikleşemeyecek" diyen Aydeniz, şunları ekledi: "Bu iktidar Kürtlere düşmanlık yaparak, iktidarını sürdürmek istiyor. Kürt halkı özgür olmadan yaşayamaz. Özgürlük mutlaka ama mutlaka gelecek.”

 

 

BİSMİL

Yeşil Sol Parti, Amed’in Bismîl ilçesinde İlçe Otogarı alanında halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya, Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayları, Tevgera Jinen Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri katıldı. Halk buluşması, davul, zurna eşliğinde çekilen halaylarla başladı. Haber hazırlanırken buluşma devam ediyordu.

 

 

KIZILTEPE

Yeşil Sol Parti, DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz ve siyasetçi Ahmet Türk’ün katılımıyla Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesi Otogar Meydanı’nda miting düzenledi. Miting meydanı Yeşil Sol Parti’nin bayrakları süslenirken, mitinge binlerce kişi katıldı. Haber hazırlanırken miting devam ediyordu. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.