Ukrayna'ya 800 İHA

Dünya Haberleri —

Ukrayna ve Kanada İHA alımı

Ukrayna ve Kanada İHA alımı

  • Kanada Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'ya 800'den fazla SkyRanger R70 model İHA gönderileceği bildirildi.

Açıklamada, toplam değeri 70 milyon doların üzerinde olduğu belirtilen İHA'ların, Ukrayna savunmasına katkı sağlayacağı kaydedildi.

İHA'ların istihbarat toplama konusunda kritik öneme sahip olduğu vurgulanan açıklamada, bu araçların malzeme taşımak için de kullanılabildiği aktarıldı. Açıklamada, söz konusu İHA'ların, Ukrayna birliklerinin özellikle karanlıkta ve kötü hava koşullarında herhangi bir ısı kaynağını uzak mesafeden tanımalarına yardımcı olacağı bilgisi verildi. TORONTO

İsveç kesenin ağzını açtı

İsveç bugün, Ukrayna'ya 633 milyon euro değerinde bir rekor askeri desteği duyurdu. İsveç Savunma Bakanı Pal Johnson, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmemizin nedeni insani bir konudur.  Rusya, Ukrayna'ya karşı yasa dışı ve haksız bir savaş başlatmıştır” dedi.

Bu askeri yardım, Kiev'in talep ettiği topçu mühimmatını, savaş gemilerini, su altı silahlarını (mayın ve torpido), tanksavar füzelerini, el bombalarını ve uçaksavar sistemlerini içeriyor. Stockholm'ün savaşın başlangıcından bu yana Kiev'e sağladığı 15'inci yardım paketi, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgalinin ikinci yıldönümüne birkaç gün kala geliyor. STOCKHOLM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.