Ülkemi terket, görüşelim

Dünya Haberleri —

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad

  • Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Kuzey Suriye’deki işgale son vermesini şart koştu. Esad; “görüşme savaşa son vermeyecekse ne anlamı var” dedi.

Resmi temaslar için Rusya’da bulunan Suriye Devlet Başkanı Esad, Novosti ajansına verdiği röportajda, Erdoğan ile Türk askerlerini Suriye'nin kuzeyinden çekmesi koşuluyla görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.

Türkiye teröre desteği kessin
Türk devletinin, Suriye’de destekleyerek örgütlediği silahlı guruplara atıfta bulunan Esad, Ankara'nın ayrıca "terörizme verdiği tüm desteği kesmesi" gerektiğini de sözlerine ekledi ve "Erdoğan'la görüşmenin gerçekleşebileceği tek durum budur. Suriye'deki savaşın nihai bir sonuca ulaşmasını sağlamayacaksa böyle bir görüşmenin ne anlamı var ve neden düzenleniyor?”  diye konuştu.
Esad-Putin görüşmesi ardınan açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Şam ve Ankara arasındaki ilişkilerin masaya yatırıldığını teyit etmiş ve ve iki ülkenin "barıştırılmasına" yönelik Moskova’nın girişimlerine öncelikle atıfta bulunmuştu.

Dörtlü toplantı ertelendi
Diğer yandan Rusya Türkiye, Suriye ve İran dışişleri bakan yardımcılarının bu hafta Moskova'da bir araya gelerek olası bir liderler zirvesi öncesinde dışişleri bakanları arasında bir toplantı hazırlığı yapma amacıyla düzenleyecekleri dörtlü toplantının ertelendiği doğrulandı. Reuters'a konuşan Türk Dışişleri Bakanlığı kaynağı toplantının "teknik gerekçelerle" belirlenmeyen bir tarihe ertelendiğini duyurdu ve daha fazla ayrıntı paylaşmadı. Dörtlü toplantının 15-16 Mart'ta Moskova'da ilk kez İran'ın da katılımıyla yapılması planlanıyordu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.