
Etkinliğe HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Evrim Yılmaz, Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Şemse Güllü katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Roj Kadın Meclisi Croydon sözcülerinden Işıl Varlı Taşkın katılımcıları örgütlenme çalışmalarına çağırarak Croydon bölgesinde artık güçlü olduklarının altını çizdi. Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Evrim Yılmaz ise “Kadınların kendi sorunlarını tartışabileceği, kendi kararlarını kendilerinin alabileceği ve kendilerini yönetebilecekleri meclislerin oluşması günümüzde çok büyük önem taşımaktadır. Gençliğimiz geleceğimizdir. Gençliğimiz bizim asıl temel dayanağımız ve teminatımızdır. Gençliğimize yatırım geleceğe yatırımdır, en iyi yatırımdır. Croydon bölgesinde nasıl ki kadın arkadaşlarımız meclislerini kurduysa, genç arkadaşlarımızın da örgütlenmeleri hayatidir. Croydon bölgesinde el birliği ile kaybettiğimiz zamanında sahiplenmediğimiz derneğimizi yeniden canlandırma gücüne sahibiz bu gün buradaki katılım da bunun açık göstergesidir” dedi.
HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım da “Kürt halkı, Ortadoğu’da çok hassas çok kritik bir süreçten geçiyor, Kürtler Ortadoğu’da tarihi yeniden yazıyor. Eğer, Kürtlerin özgürlük arayışına karşı faşizm finali oynuyorsa, Kürt’ün payına düşen, direnişin ve eşsiz mücadelenin finalini oynamaktır” şeklinde konuştu.
Demirtaş: Dernek yönetimlerinizin gücü artar

Toplantıda son olarak konuşan Demirtaş, Avrupa’daki Kürtlerin ülkesinin gündemini çok yakından takip ettiğini belirtti.
Demirtaş şunları ifade etti:”Sizler politik bir halksınız, tüm gelişmeleri yakından takip ediyor ve güncel bilgilere sahip oluyorsunuz, inanın ki bir çok uluslararası politik analizciden, yaşı 70’e varan analarımız daha iyi siyaset yapıyorlar çünkü ihtiyaçları var. Ülkeleri işgal altında büyük bir özgürlük savaşının içindeler. Çocuklarının torunlarının yarınlarının nasıl olacağını bugünkü mücadele ilgilendirdiği için tabii ki politikaya ilgilisiniz. Bu ilginizden asla vazgeçmeyin. Ülkedeki gelişmeleri her zaman takip etmelisiniz. İngiltere’deki halkımız bugüne kadar bizleri sevindiren çalışmalar yaptı. İngiltere çok önemli bir siyasi merkezdir. Burada yapacağınız çalışma hem İngiliz halkı hem İngiltere’deki sivil kongre ve siyasi partiler üzerinde belli etkiler yaratır. El ele verirseniz İngiltere siyasetinde etkili olursunuz ve o zaman bizim işimizi de kolaylaştırısınız.”
EREM KANSOY / LONDRA