Uluslararası kurumlar harekete geçmeli

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan BM önündeki oturma eyleminde, “Uluslararası kurumlar harekete geç” çağrısı yapıldı.

ÖNER POLAT/CENEVRE

İşgalci Türk devletinin Birleşmiş Milletler (BM) destekli kimyasal ve zehirli gaz kullanarak Medya Savunma Alanları'nda yürütmüş olduğu insanlık suçu saldırılara karşı BM önünde başlattıkları eylem son gününde. Eylemde kimyasal saldırılarda şehit düşen HPG ve YJA-STAR gerillalarının isimleri tek tek okunarak 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Kimyasal ve zehirli gaz kullanımının teşhir ettiği kanlı tulumlar giyen eylemciler aynı amaçla hazırlanan pankartları taşıdı.

Alanlarda olacağız

Eylemde bir konuşma yapan Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, yüzyıldır Kürt halkı üzerinde bir soykırımın devam ettiğini ve kimyasal silah kullanımının yeni olmadığını belirterek, “BM ve yetkili kurumlarda sessizlikleriyle Türk devletinin bu saldırılara ortak oluyor” dedi.

 İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Sürer ise, “Kürt kadını, anaları olarak bu saldırılar durana, yetkili kurum ve devletler sorumluluklarını üstlenene kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz”  diye konuştu. 

Kurdistanlılar bugün Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği binası (Quai Wilson 47, 1201 Geneve) önünde saat 13.00'te başalayacak olan yürüyüşün ardından BM önünde bir miting gerçekleştirecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.